Még nagyon sokat kell tenni a magyar kormánynak az uniós pénzekért

Még nagyon sokat kell tenni a magyar kormánynak az uniós pénzekért

Fotó: Freeimages.com

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Ez egy nagyon jó lépés, Magyarország megfelelően reagált” – mondta Věra Jourová értékért és átláthatóságért felelős uniós biztos az Euronews azon kérdésére, hogyan értékelik Brüsszelben a magyar parlament döntését az igazságügyi csomaggal kapcsolatban. A parlament ugyanis elfogadta azt az igazságszolgáltatás függetlenségét javító jogszabálycsomagot, amelynek tartalmát az Európai Bizottsággal is egyeztette a magyar kormány.

– Ez azonban még nem a történet vége – tette hozzá Jourová. – A törvényeket elemezzük, azoknak hatályba kell lépniük, és végrehajtási lépéseket is kell tartalmazniuk.

Azt is egyértelművé tette, hogy ez a csomag csak négy mérföldkövet jelent abból a 27-ből, amelyet a tagállamok előírtak Magyarországnak az uniós forrásokhoz való hozzáférések érdekében. Vera Jourova kitért arra, hogy a vállalások teljesítésének elemzéséhez az összes dokumentumot meg kell kapnia az Európai Bizottságnak, az első kifizetési kérelemhez pedig mind a 27 mérföldkőnek a végrehajtása kell. – Szóval még túl korai erről beszélni – fogalmazott Jourová.