A Mészáros–Tiborcz duóé a balatonfüredi kikötő is

A Mészáros–Tiborcz duóé a balatonfüredi kikötő is

(Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mészáros Lőrinc és Tiborcz István közös ingatlankezelő cége, az Appeninn Nyrt. lett a balatonfüredi kikötő új tulajdonosa, a társaság ugyanis megvásárolta a kikötőt üzemeltető Solum-Invest Ingatlanfejlesztő Kft.-t. Minderről a Budapesti Értéktőzsde honlapján tett bejelentést az Appeninn. A közlemény szerint kikötőt üzemeltető vállalatot a cég Balázs Attilával, a Bayer Construct Zrt. részvényesével együtt vásárolta meg, Balázs 24 százalékot kapott a Solum-Investből. 

Az Index összefoglalója szerint az Appeninn ingatlankezelő cégben 2017 nyarán vásárolt meghatározó befolyást a Mészáros-cégbirodalmat összefogó Konzum Nyrt. egyik alapja, majd majdnem napra pontosan egy év múlva jött a bejelentés, hogy a Konzum stratégiai partnerséget kötött Tiborcz István ingatlanos cégével, a BDPST Zrt.-vel, amelynek értelmében a Mészáros Lőrinc és felesége tulajdonában lévő Konzum PE Magántőkealap eladja a miniszerelnök vejének az Appeninnben lévő részesedésének több, mint 20 százalékát.

Az Appeninn 2018 nyarán szerezte meg az egykori MSZMP pártüdülőt, a Club Aligát, ez a cég első kikötője. A Mészárosék a kikötők mellett számos nagy értékű balatoni ingatlant szerzett meg például Balatonakaliban, Keszthely vízparti területe,

Karácsonyi Magyar Hang-akció

Karácsonyi Magyar Hang-akció

Ha legalább fél évre előfizet a Magyar Hang nyomtatott vagy pdf változatára, ajándékba adjuk a karácsonyi dupla számunkat! Az éves előfizetők pedig emellett választhatnak ajándéktárgyaink közül.

Karácsonyi akció!

Friss lapszámunk

„Fidesz vagy nem Fidesz?” – Magyar Hang-ajánló

„Fidesz vagy nem Fidesz?” – Magyar Hang-ajánló

Pulai András és Zárug Péter Farkas vitája. Interjú Donáth Annával, Komáromi Zoltánnal és Schell Judittal. Riport a fiktív lakcímekről Kispaládról. Keresse a friss Magyar Hangot, Bűvös Szakács- és Sportkönyvek-melléklettel!

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – Áchtung Baby