Kezd helyreállni az üzemanyagellátás Magyarországon

Kezd helyreállni az üzemanyagellátás Magyarországon

Benzinkút a befagyasztott benzinárak után (Fotó: Magyar Hang/Gulyás Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az árstop eltörlését követően kezd normalizálódni a helyzet a magyarországi kutakon. A MOL már a kisebb töltőállomásokra is tud üzemanyagot szállítani, azt azonban nem lehet előre megállapítani, hogy mikor lesz tapasztalható árcsökkenés – írja az Atv.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter még múlt kedden jelentette be, hogy eltörlik a benzinárstoppot. A Független Benzinkutak Szövetségének elnöke, Egri Gábor pedig úgy nyilatkozott, hogy a döntés következtében megindult az üzemanyag szállítás a kisebb, független töltőállomások felé is. Egri ugyanakkor azt is hozzátette: az ünnepek alatt többen autóznak, így januárig nem lehet megállapítani azt, hogy a magasabb üzemanyagárak hatására mennyivel fog visszaesni a benzinkutak forgalma.

Grád Ottó a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint a közeljövőben néhány forinttal tartósan csökkenhet az üzemanyag nagykereskedelmi ára is, azt azonban nem lehet előre tudni, hogy az említett árcsökkenés pontosan mikortól lesz látható.