Megduplázza a kormány egyes NAV-bírságok összegét

Megduplázza a kormány egyes NAV-bírságok összegét

Cégtábla a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Központi irányításának helyet adó épületen a főváros V. kerületében, a Széchenyi utcában (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megduplázta a kormány a NAV által kiszabható pénzbüntetési tételeket, írja a Hvg.hu a legfrissebb Magyar Közlöny alapján.

Eszerint a sima mulasztási bírság tetőértéke természetes személyek esetében az eddigi 200 ezer forintról 400 ezerre ugrik, míg a nem természetes személy adózóknál 500 ezerről egymillióra. A be nem jelentett munkaerő foglakoztatását mostantól az eddigi egymillió helyett kétmillió forintig lehet büntetni. Ugyanekkora büntetésre számíthat az is, aki a számlaadási, vagy az iratmegőrzési kötelezettségének nem tesz eleget. Az új büntetési tételek augusztus 1-től érvényesek. Ezek az intézkedések jól illeszkednek a hétfői kormányinfón meghirdetett megszorító csomagba, mely szerint védelmi hozzájárulást kell fizetniük a bankoknak, a multiknak és az energiacégeknek, emelik a tranzakciós illeték mértékét, és lesz egy új adó devizaváltási illeték címén.