Magyar Hang – Az év embere 2022: Szavazzon Ön is!

Magyar Hang – Az év embere 2022: Szavazzon Ön is!

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Oroszország megtámadta Ukrajnát, Orbán Viktor elsöprő győzelmet aratott a választáson, megélhetési válság nyomasztja magyarok sokaságát, egyre kilátástalanabb az oktatás helyzete, miközben beton azért jut mindenhova, nehogy talpalatnyi zöld maradjon az utókornak. 2022 aligha volt a legvidámabb évünk, miközben elképesztő emberi teljesítmények mutattak példát.

A Magyar Hang szerkesztősége idén is meghirdeti az Év Embere díjat. Elismerésünk szimbolikus kiállás is a nevezettek mellett. Sok kiváló jelölt közül szerkesztőségünk tagjai szavazták meg az öt finalistát, akikről viszont már Önök, az olvasók döntenek. Aki nyer, az elismerés mellett (szimbolikus) százezer forint sorsáról dönthet, amit sok nehézséggel, a túléléséért küzdő, de a társadalmi ügyekért elhivatott szerkesztőségünk ajánl fel. Elvégre legtöbbször az segít, aki maga is bajban van. A pénz a díjazott által megjelölt karitatív célt segíti majd. Szavazzon Ön is, döntsünk együtt arról, ki legyen a Magyar Hang – Az Év Embere 2022 díj birtokosa! December 18-áig voksolhat. Győztest karácsonyi számunkban hirdetünk. (Íme jelöltjeink ábécérendben)

Diétás Magyar Múzsa
Fontos közéleti ügyeket elemző, boncolgató eredetileg blog – jelenleg Facebook-oldal – alapítója Ésik Sándor jogász, rendszeres szereplője, elemzője a közéletnek. A Diétás Magyar Múzsában szemlézik a hazai és nemzetközi sajtót, kommentárokkal egészítve ki azok tartalmát. Jelszavuk: „ha nem politizálsz, mások fognak helyetted”. Jelenleg 43 ezren követik munkájukat.

Egységes Diákfront
Az oktatás színvonalának javításáért és a tanárok fizetésének emeléséért kezdett megmozdulásokat szervező és azokban aktívan részt vevő diákmozgalmak ernyőszervezete. Hosszú ideje semmilyen más ügyért nem mozdultak meg ennyien az országban, mint az iskolákért, az élőláncok alkalmával többször is hat-hét kilométernyi ember kapaszkodott össze.

Fegyir Sándor
Az Ungvári Nemzeti Egyetem tanára, az ukrán hadsereg katonája, turisztikai szakember, aki a frontról is megtartja óráit telekommunikációs eszközökön keresztül. A kárpátaljai területvédelmi egység tagja, korábban indult Ungvár polgármesteri székéért is. Magyar tagjai révén az alakulat a magyar nyelvet amolyan titkos kommunikációs csatornaként használja, hiszen ha az oroszok le is hallgatják őket, az elhangzottak számukra érthetetlenek.

Illés Fanni
Világ- és Európa-bajnok, paralimpiai bajnok magyar paraúszó. Születési rendellenességgel jött világra, alsó lábszárak nélkül és összenőtt ujjakkal. 2019-ben világbajnok lett, 2021-ben pedig paralimpiai bajnok. Küldetésének tekinti, hogy a sztereotip gondolkodásmódból fakadó falakat ledöntse. „Sokáig azt gondoltam, hogy azért születtem lábak nélkül és összenőtt ujjakkal, hogy paralimpiai bajnok legyek, de most már tudom, azért vagyok itt, hogy kapocs lehessek a fogyatékossággal élő és a »tipikus« emberek között.” Idén egy másik vágyát is megvalósította: gyermeket szült. A gyermekvállalásról elmondása szerint sokan szerették volna lebeszélni.

Litkai Gergely
Humorista, forgatókönyvíró, szerkesztő. A Dumaszínház produkciós vezetőjeként itthon is bevezette az újságíró stand up műfaját, hogy az átlagemberhez is közelebb vigye a tényfeltárás ügyét. Környezetvédelmi, klímaügyi aktivistaként folyamatosan napirenden tartja a zöld ügyet, humorral fűszerezve viszi színpadra a témát. Aktívan kiállt a Fertő tó megmentéséért is.

 

Címkék: év embere