Így jársz, ha nem figyelsz!

Így jársz, ha nem figyelsz!

Fotó: Unsplash/Vera Davidova

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az oltás gyors volt, észre se vettem, igazából pont elkezdtem volna rákészülni, amikor mondták, hogy kész, mehetek. És várakozástalan, hiszen miután hazánk megnyerte az oltakoztatási rövidtávú Európa-bajnokságot, villámgyorsan be is vonultunk az öltözőbe pihenni, úgyhogy nincs tömeg, odamész, egyből megkapod, ennyike.

És mivel a fél ország túl van rajta, csupán két néplélektani apróságot említenék.

Közeli ismerősömmel folytatott rövid pre-oltás párbeszéd:
– De minek oltatod be magad most, amikor már sehova se kell?
– Mert nem akarom elkapni ezt a szutykot.
– Ja, tényleg.

Oltást követően lendületből indultam útnak, mert tudom, hogy nem szoktam rosszul lenni a szuritól. Úgy öt perc séta után kezdett gyanús lenni, hogy valami nem stimmelhet velem, mert a szemből jövők hosszasan bámulnak a fizimiskámba. Okés, ideje lenne borotválkozni, de a rendes szakállasokat se szokás fixírozni, pláne mostanság, amikor újra divatba jött az arcszőrzet. Reggelizni nem reggeliztem, nem billeghet tehát parizer és/vagy pirosarany törmelék a szám szegletében. És akkor hirtelen megvilágosodtam:

Rajtam maradt a maszk.

Ami néhány napja még a normalitás legfontosabb kelléke volt, de olyannyira, hogy már azért rád morrantak, ha fáziskésve rántottad fel a boltba lépve, immáron az tesz különccé.

A normális a nem normális, és viszont, ide-oda covid-pingpong.

És hol van még a vége. Ha egyáltalán.

Olvasna még Dévényi Istvántól? Kattintson!