Jó utat Ugandába, Bencsik András!

Jó utat Ugandába, Bencsik András!

A Polgári Piknikre érkező Bencsik András a kötcsei Dobozy kúriánál 2021. szeptember 4-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem teljesen világos, mi tartja a felszínen Bencsik Andrást a sorozatos botrányai ellenére. A Demokrata főszerkesztője legutóbb épp arról értekezett a Hír Tv műsorában, hogy van egy jó híre: „Ugandában a bubukat, ha összeházasodnak, kivégzik”. Bubuk alatt ő a melegeket értette, akik természetesen nem tudnak összeházasodni az afrikai országban. Már eddig is életfogytiglani börtönbüntetés fenyegette őket homoszexualitásuk miatt, most pedig azokat sújtanák halálbüntetéssel, akik „sorozatos elkövetők”, esetleg beleegyezés nélkül követik el tettüket.

Bencsik nagyon örül mindennek, idézem: „A bubuk az új szentek. És akkor azt mondják erre az ugandaiak, hogy mi meg jól lenyakazzuk őket, hogyha itten próbálkoznak összeállni kettesével. Ez egy üzenet, hogy Afrika nem csak hogy nem vesz részt ebben a szemétségben, hanem szembefordul. Mert Uganda csak egy ország, de ők voltak a legbátrabbak, vélhetőleg a többi is követi”.

Az újságírónak ez már a sokadik megszólalása, amely kínosan érintheti a kormánypártiakat. Legutóbb például az ellenzéki tüntetőkről fejtette ki, hogy svábbogárként lepik el Budapestet. Előtte meg azt tette egyértelművé, hogy a háborúban ő a megszálló oroszoknak „szurkol”. Sőt, állítása szerint még nem találkozott olyan magyarral, aki ne így tett volna. Megnyugtathatjuk Bencsik Andrást, a magyarok nem olyanok, amilyennek hiszi őket.

Az újságíró korábban viszont épp a Fidesz lelkiismeretét játszva beszélt arról, hogy „abba kéne hagyni ezt az elemi iskolai szintű sorosozást”. „Ezek jópofák, de a magyar társadalom ennél intelligensebb” – jelentette ki, bizonyítva ezzel, hogy 2018-ban azért még tisztában volt vele, felesleges hülyének nézniük az embereket. Úgy tűnik, azóta mégis arra jutott, hogy jobban jár, ha a magyarokat csak annyira értékeli, mint feltehetőleg saját magát. (Ld. még Nagy Feró, aki büszkén vallja, hogy ő „Fidesz-csicska”.)

Szomorú, ha Bencsiknek és társainak nem maradt mostanra semmi önbecsülésük, ezt pedig a fentihez hasonló mondatokkal igyekeznek kompenzálni. Ha annyira tetszik neki az ugandai rendszer, már mehet is, semmi nem tartja vissza. Ha már bátorságról szó esett, hát legyen merész ő is! Nem kötelező eltűrnie ezt a rettenetes nyugati szemétséget.