Magyar Péter összes bűne

Magyar Péter összes bűne

Magyar Péter, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója beszédet mond a központ ösztöndíjpályázatának díjátadóján Budapesten, a MOM Kulturális Központban 2019. augusztus 26-án (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vigyázat, irónia!

Varga Judit exférjének viselt dolgairól megtudhattunk már ezt-azt a megafonosoknak és a Mandinernek köszönhetően. Sajnos azonban a jellemrajzból kimaradt néhány nagyon árulkodó részlet. A teljes képhez mindenképpen szükségesnek látom ezeket is hozzátenni.

Magyar Péterről a kormánypárti megszólalóknak hála kiderült már, hogy kibírhatatlan, önimádó alak, aki folyamatosan bejárkált az Igazságügyi Minisztériumba. Egyszer állítólag még a karácsonyi húzásba is beleerőltette a nevét, de csak egy doboz macskanyelvet vett a csoportvezető-helyettesnek. Igazi sóher alak! Egy minisztériumi dolgozó szerint Magyar Péter neki többször nem köszönt a folyosón, pedig előtte már bemutatták őket egymásnak. Egy másik hivatalnok arról érdeklődött egyszer nála, tudja-e, merre van a Berda József utca. A magát a nép egyszerű gyermekének kiadó Magyar nem tudta a választ. A minisztériumi dolgozók ekkor sokatmondóan összenéztek a háta mögött. Szemeikkel azt üzenték egymásnak: „hogy lehet ilyen buta?” De nem merték hangosan mondani, mert tudták, hogy akkor őrjöngene.

A Diákhitel Központ egykori vezetőjéről forrásaim szerint mindenki tudta, hogy lehetetlen komolyan venni. Épp ezért is született a döntés, hogy a Diákhitel élére tegyék, továbbá más fontos megbízatásokat kapjon. Remélték, hogy ezek lecsillapítják majd az ügyvédet, akinek a posztjait csak Varga Judit iránti tiszteletből lájkolta szét az összes kormánypárti influenszer.

„Magyarnak akár igaza is lehetne, de nincs”, világította meg a kérdést egy vezető kormánypárti politikus. Másoktól is azt hallottam, hogy Magyar előszeretettel téved, csak eddig még elnézően nem javították ki. „Magyar azt állítja, most fogyott el a türelme, Gulyás Gergelytől viszont tudjuk, hogy már tavaly nyáron el volt fogyva. Hogy is van ez?!” – kérdezett rá egy neve elhallgatását kérő fideszes potentát.

Magyar Péter egykori óvodai nevelőjétől további részleteket tudtam meg. A magát a tisztesség bajnokának mutató ügyvéd egy társától többször is elvette a játék-teherautót, míg egy másik lánynak egy ízben meghúzta a haját. Úgy tudom, általános iskolai karrierje sem volt fényesebb: a nyolc év alatt több egyest is bezsebelt a magát most Márai-rajongónak mutató férfi. Később pedig előfordult, hogy reggeli egyetemi előadására nem ért be, mert „elaludt”. Bízhatunk-e egy ilyen emberben? – tette fel a kérdést Rogán Antal a fejemben. Sajnos nem tudtam jó szívvel igennel felelni.

Magyar Péterről szóló cikkeinket itt olvashatja

Iratkozzon fel reggeli hírlevelünkre, melyben az elmúlt 24 óra és az előttünk álló nap legfontosabb híreit gyűjtjük csokorba, ráadásképp elolvashatja napindító közéleti jegyzetünket, a koffeint. Pár perc az egész, és tájékozottan, felvértezve kezdheti napját!