Nem azt mondta, Klára

Nem azt mondta, Klára

Márki-Zay Péter a Kossuth téren (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyúznám, húznám, kerekíteném, hadd szaporodjanak a karakterek, de végtelenül egyszerű ez, úgyhogy végtelenül egyszerű leszek én is.

Tehát:

„Aki Dobrev Klárára szavaz, Orbánra szavaz” nem egyenlő azzal, hogy a DK és a Jobbik szimpatizánsai Fidesz-szavazók.

Illetve:

Amikor Márki-Zay Péter arra a kérdésre, hogy „mit szól azokhoz a politikusokhoz, közszereplőkhöz, akik korábban Karácsony Gergelyt támogatták, azonban a második fordulóban nyilvánosan Dobrev Klára mögé álltak”, azt válaszolja: „Alapvetően nagyon szomorú vagyok, mert nyilvánvaló ebben a helyzetben Orbánnak a hatalomban tartását szolgálja ez a kiállásuk. Nem csak Karácsony Gergelyt árulják el ezzel, hanem a hazánkat.”

…az, bár kicsit girbegurba megfogalmazás, de azt jelenti, hogy ha Dobrev Klára nyeri az előválasztást, az a Fidesz malmára hajtja a vizet, így folytatódhat Orbánék hazaárulás szintű országkifosztása.

Mindig megy a hiszti, hogy a Fidesz mennyire lenézi még a saját választóit is az ék egyszerűségű kommunikációjával, hát tessék, ilyen, ha egy politikus még nem érkezett le a tömegkommunikáció korszerű szintjére. Ellentétben a legeurópaibb párttal.

Köteles beszéd megvan-e még? Csak, hogy mindenkit meg kell ráncigálni, de csak azért, amiért megérdemli.