Rebeka, András, Bentley – Csíki sör sok habbal

Rebeka, András, Bentley – Csíki sör sok habbal

Lénárd András, a Csíki Sör tulajdonosa és Lázár János még 2017-ben az Igazi Csíki Sört gyártó csíkszentsimoni sörfőzdében (Fotó: MTI/Veres Nándor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A csíki sörös Lénárd András élete olyan, mint egy örökös hullámvasút: január elején például volt menyasszonya, (magyar) diplomata útlevele, ám nem volt jogosítványa. Április közepén van jogosítványa, de már nincs diplomata útlevele, és már talán menyasszonya sem.

Induljunk el a kályhától: január elején a hazai bulvárlapok azzal voltak tele, hogy milyen romantikus pali ez a Lénárd, aki a nála tizenhét évvel fiatalabb kedvesét, az influenszer (bármit is jelentsen ez a szó) Kárpáti Rebekát egy hatalmas, gyémátköves gyűrűvel jegyezte el. Volt minden, mint a búcsúban: Origo-cikk, Tények Plusz-riport, Bors-címlap, és ezekből az derült ki, hogy a celebritás András személyében megtalálta az igazit, akivel lehet gombászni az erdőben és sütögetni.

Az idillbe egyetlen dolog rondított bel: mi írtuk meg, hogy január 7-én délután három órakor egy bukaresti rendszámú Bentley 162 kilométer per órás sebességgel repesztett az Arad megyei Nagylak közelében az autópályán – azon a szakaszon, ahol egyébként százas korlátozás volt érvényben. Az aradi rendőrség kiemelt ellenőrzést tartott azokban a napokban, a radarjuk bemérte ezt a járművet is. A luxusautót Lénárd András vezette, aki talán Rebekához sietett, de egy magyar diplomata tlevelet lobogtatva próbálta megúszni a kihágást. Nem sikerült, megbüntették körülbelül 250 ezer forintra, és 90 napra bevonták a jobosítványát. Nem nyugodott bele, fellebbezést nyújtott be az Arad Megyei Bíróságon arra hivatkozva, hogy ő diplomata minőségében lépett be Romániába (amelynek egyébként állampolgára), és most úgy is távozna, ha hagynák, így rá diplomáciai mentesség vonatkozik, ami kiterjed a gyorshajtásra is. Cikkünk nyomán akkora sajtóbotrány lett, hogy a külgazdasági és külügyminiszter visszavonta Lénárd András diplomata útlevelét.

Időközben kiderült az is, hogy a magyar bulvársajtóban csak „erdélyi milliárdosként” emlegetett Lénárd sörgyára ellen több cég is csődeljárást vagy végrehajtást kért. Ettől a hírtól minden bizonnyal független az a tény, hogy immár Kárpáti Rebeka szerelme sem a régi: a Blikk csütörtökön arról írt, hogy szakított milliárdos (?) szerelmével a celebritás. Bár a modell már a gyémántgyűrűt sem hordja az ujján, Lénárd nem adja fel – a lap szerint hatalmas rózsacsokrokkal bombázza (ex?)menyasszonyát. És hogy a sok rosszra legyen valami jó is: a román bíróságok online adatbázisa szerint az Aradi Bíróság április tizenötödikán helyt adott Lénárd András fellebezésének, és megsemmisítítette a gyorshajtás miatt kirótt büntetést.