A fejessaláta tovább bírta, mint a brit miniszterelnök

A fejessaláta tovább bírta, mint a brit miniszterelnök

A győztes fejessaláta (Forrás: Daily Star/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miután Liz Truss, brit miniszterelnök csütörtök délután bejelentette lemondását, nyilvánvalóvá vált, 45 napig tartó hivatali ideje kevésbé volt tartós, mint egy fejessalátáé.

Az ötlet az Economist című gazdasági hetilaptól származott, amely a közelmúltban arról írt, akármeddig is marad Truss hivatalban, máris történelmi alak, hiszen szeptember 6-án hivatalba lépett, 23-án benyújtott költségvetési csomagjával romba döntötte a fontot, s ha a királynő halála utáni 10 napos gyászidőszakot is beleszámítjuk, alig egy hetet töltött stabilan a pozíciójában. Ez pedig egy saláta eltarthatósági ideje.

Innen jött a Daily Star című brit lap kezdeményezése, miszerint folyamatosan közvetített youtube csatornán kísérletet indítottak, a tesco-s fejessaláta élettartama vagy Liz Truss miniszterelnöksége lesz hosszabb. Egy asztalra helyezett miniszterelnöki portré és a saláta folyamatos stream-elése csütörtök délután ért legizgalmasabb pontjához, amikor a Truss lemondását és az asztalt párhuzamosan közvetítették. A miniszterelnök bejelentését követően az asztalon feldöntötték Truss portréját, a fejessaláta pedig mosolygó arcot kapott.