A szemtanúk hiába hívták fel a rendőrök figyelmét Trump-merénylőjére, azok nem tettek semmit

A szemtanúk hiába hívták fel a rendőrök figyelmét Trump-merénylőjére, azok nem tettek semmit

Mesterlövészek tüzet nyitnak a feltételezett támadóra, miután lövések dördültek Donald Trump volt amerikai elnöknek, a Republikánus Párt elnökjelöltjének beszéde közben a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyûlésén 2024. július 13-án. (MTI/AP/Gene J. Puskar)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Öt-hét perce tarthatott Donald Trump volt amerikai elnök beszéde, amikor a nézők közül többen is felfigyeltek egy alakra, aki egy épület tetején kúszott egy fegyverrel – írja a hvg.hu a BBC híradása alapján. A szemtanúk 15 méterre lehettek a merénylőtől. Egyikük azt mondta, hogy többen mutogattak a fegyveres alak felé és szóltak a rendőröknek is, akik azonban nem tudták, mit tegyenek.

A szemtanú azt állítja, hogy ő is és körülötte mások is két-három percen keresztül mutogatták, hogy kúszik valaki a tetőn, és nem érti, miért nem szakították félbe Trump beszédét a biztonságiak. A titkosszolgálat emberei az elmondása szerint látták is őt, amint mutogat a tető felé, de akkor eldördült az öt lövés.