Donald Trump: Halottnak kéne lennem

Donald Trump: Halottnak kéne lennem

Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje (k) feltartja kezét, miközben a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei körbe veszik a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyûlésen 2024. július 13-án. (Fotó: MTI/AP/Evan Vucci)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Nem kellene itt lennem, halottnak kéne lennem – erről beszélt az ellene elkövetett merénylet után Donald Trump volt amerikai elnök, egyben a republikánusok 2024-es jelöltje a The Post Sunday nevű lapnak. A politikust hétvégén akarták lelőni az egyik nagygyűlésén, és bár az egyik golyó a jobb fülén eltalálta, súlyosabb sérülést nem szenvedett Trump. Egy résztvevő ugyanakkor meghalt, míg ketten súlyos sérüléseket szenvedtek, magát a merénylőt pedig a helyszínen megölték a titkosszolgálatok emberei.

Trump szerint az egyik orvos a kórházban azt mondta neki, ilyet még nem látott, és csodának nevezte túlélését. A volt elnök arra is kitért, az mentette meg az életét, hogy enyhén jobbra fordította a fejét, hogy egy illegális migrációval kapcsolatos táblázat adatait ismertesse, ekkor érkezett a lövés, amely így csak a fülét találta el. Arra is magyarázatot adott, hogy a lövést követően, mikor már az ügynökök gyűrűjében volt, akik le akarták vinni a színpadról, miért beszélt a cipőjéről. Az ügynökök ugyanis olyan erővel vetették rá magukat, hogy leesett róla a cipője.

Trump szerint a titkosszolgálatok egyébként „fantasztikus munkát” végeztek, és „ez az egész szürreális mindannyiunk” számára.

A merénylet miatt beszédet tartott Joe Biden elnök is. A CNN szerint ebben elmondta, „az egyet nem értés elkerülhetetlen és az amerikai demokrácia része az emberi természetnek, de a politika soha nem lehet szó szerint vett csatatér”. Szerinte a nézeteltéréseket a szavazóurnáknál kell rendezni, nem pedig golyóval. Hangsúlyozta azt is, „nem engedhetjük, hogy az erőszak normalizálódjon”.

Címkék: Donald Trump, Joe Biden