Azonnali: Az ukrán fél meglepődött, hogy Orbán Viktor tippeket ad a háború végéről

Azonnali: Az ukrán fél meglepődött, hogy Orbán Viktor tippeket ad a háború végéről

Ljubov Nepop (Forrás: Embassy of Ukraine to Hungary)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar miniszterelnök Ferenc pápának mondhatta, hogy május 9-én véget ér a háború. Ezt az ukrán fél meglepve hallotta kedd reggel – írja az Azonnali, miután megkeresték Ljubov Nepopot, Ukrajna budapesti nagykövetet.

Amikor április végén találkozott vele, a magyar kormányfő azt mondta neki, hogy az oroszoknak van egy tervük, mely szerint május 9-én mindennek vége lesz. Reméli, tényleg így van, de pesszimista – mondta Ferenc pápa a Corriere della Serának adott interjújában, melyet a 444 ismertetett.

Erre reagált kedden az Azonnalinak Ukrajna nagykövete: „Tudjuk, hogy sokszor a partnereinknek több információja van mint nekünk, és nagyon fontos lenne, hogy mi is megkapjuk őket, hiszen fontos lehet a háború befejezéséhez, hogy tudjunk hasonló tervekről”. Ljubov Nepop arról is beszélt, kedd reggel egy kormánytagtól kért találkozót, de válasz egyelőre nem érkezett.

Az interjúban Nepop azt is hangsúlyozta: hivatalos forrásokra szeretne támaszkodni. Példaként azt hozta: „Nemrég megjelent Magyarországon a hír, hogy korlátozás nélkül tudnak ukrán sebesült katonákat fogadni, közben mi hivatalosan azt az információt kaptuk, hogy negyvenhatot”.