Elválnak a Fox News és Tucker Carlson útjai

Elválnak a Fox News és Tucker Carlson útjai

Orbán Viktor és Tucker Carlson (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A műsorvezető munkaviszonya egy héttel azután szűnik meg, hogy a Fox peren kívüli egyezséget kötve 787 millió dollár kifizetésében állapodott meg a Dominion választástechnikai céggel.

Napról-napra 3 milliós nézettséggel ment Tucker Carlson műsora a Fox News amerikai hírcsatornán. Carlson nem a híreket olvasta be, műsora inkább az „infotainment” kategóriájába tartozott, híreket értelmezett, vendégeit az aktuális történésekről kérdezte, egyfajta politikai talk-showt vezetett, és a csatorna első számú arcává vált az után, hogy Bill O’Reillynek távoznia kellett, miután szexuális zaklatás vádja fogalmazódott meg vele szemben. Carlson előző héten még Elon Muskot interjúvolta meg, semmiképpen sem számított távozásra. A hírre a Fox Newst tulajdonló cég értékpapírjai 5 százalékot veszítettek értékükből.

A távozás közös megegyezéssel történt, és egy héttel az után került rá sor, hogy a Fox News peren kívüli egyezséget kötött 787,5 millió dollár azaz nagyjából 268 milliárd forint értékben a Dominion Voting Systems választástechnikai céggel, amely cég a csatornát 1,6 milliárd dollárra perelte amiatt, mert a 2020-as választás kapcsán a Fox műsorvezetői, mint Carlson, Laura Ingraham vagy Sean Hannity, megismételve a bukott elnök Donald Trump valótlan állításait, a választás elcsalásáról beszélt több műsorban is, külön kiemelve a Dominion által gyártott szavazógépeket, ezzel ártott a cég jó hírének. A CNN hírcsatorna megkereste a céget, hogy Carlson távozása kapcsolatban van-e az egyezséggel, ám azt a választ kapták, hogy jelenleg nem tudnak semmilyen információt megosztani ezzel kapcsolatban. A megállapodásra azért is szükség volt, mert, mint kiderült, mind Tucker Carlson, mind más Foxos műsorvezetők teljes mértékben tisztában voltak azzal, hogy amit állítanak, és amely állításokat több millió állampolgár készpénznek vesz, az hazugság, egyszerűen nem igaz. Carlsonról kiderült, hogy egyenesen úgy írt SMS-ekben a volt elnökről, akinek a nyilvánosságban lelkes támogatója volt, hogy „szenvedélyesen” utálja őt, amiért semmi jót nem hozott az országnak négy év alatt, hogy elnöksége egyenesen „katasztrofális” volt, és amely SMS-ek nyilvánosságra kerülése után azonnal kijelentette, hogy „imádja Trumpot”, és hogy rendkívül aggályosnak találja, hogy a privát üzenetei nyilvánosságra kerültek.

A Fox az előző héten már megvált Dan Bongino műsorvezetőtől, akinek hétvégi műsora volt.

Tucker Carlson Magyarországon is ismert műsorvezető, a közpénzekből kitömött Mathias Corvinus Collegium meghívására Magyarországon is járt, és volt, hogy egy hétig innét sugározta napi műsorát. Szemlátomást rendkívül elégedett volt magyarországi tapasztalataival.