Kijev környékén négy civil meghalt, és többen megsérültek a légicsapásokban

Kijev környékén négy civil meghalt, és többen megsérültek a légicsapásokban

Azonosítatlan tárgy maradványai egy robbanás után Kijevben 2022. február 24-én (Fotó: MTI/EPA/Mikhail Palinchak)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Négy ukrán polgári személy életét vesztette, és 15 megsérült pénteken a Kijev környéki településeket ért orosz légitámadásokban – közölte Olekszij Kuleba Kijev megyei kormányzó.

– Sajnos Polisszja, Marjanyivka és Havrilivka polgári lakossága körében is vannak áldozatok. A vishorodi járásban található Marjanyivkában az ellenséges erők cinikusan légicsapást mértek civilekre. Eddig négyen meghaltak, és több mint 15-en megsebesültek – írta a kormányzó a hivatala honlapján. Súlyos a helyzet a fővárostól, Kijevtől északra lévő térségben, Hosztomel, Irpiny és Bucsa településeknél. – Az elmúlt órákban az orosz csapatok megpróbáltak áttörni az ukrán védelmen, Bucsánál az ukrán fegyveres erőknek sikerült megállítaniuk egy katonai járműoszlopot, mire az ellenség a haditechnikát hátrahagyta, és visszavonult – írta a kormányzó. Hozzátette, hogy Boriszpilnál, azon a településen, ahol a nemzetközi repülőtér található, nyugalom van, ott nem folynak harci cselekmények.

Hennagyij Lahuta, a Krímmel határos dél-ukrajnai Herszon megye kormányzója azt közölte, hogy az ukrán hadsereg elvesztette ellenőrzését a megyeszékhely felé vezető utak fölött. Herszon városa azonban egyelőre nem került orosz kézre. Vadim Deniszenko, a belügyminiszter tanácsadója pedig nyilvánosságra hozta, hogy az ukrán fegyveres erők páncélosai és egyéb harcjárművei behajtottak a fővárosba, hogy biztosítsák Kijev védelmét. Deniszenko kérte a kijevieket, hogy ne vegyék videóra és ne publikálják az ukrán fegyveres erők katonai járműveinek mozgását.

Vlagyimir Putyin korábban drogfüggők és neonácik gyülekezetének nevezte az ukrán kormányt, felszólítva az ukrán hadsereget, hogy tagadja meg az ország vezetését, és vegye kezébe a hatalmat.

Címkék: Kijev, ukrán háború