Duplázódott az esetszám a kínai Hszianban, és még csak meg sem jelent az omikron

Duplázódott az esetszám a kínai Hszianban, és még csak meg sem jelent az omikron

Koronavírus-vizsgálathoz állnak sorban Hszianban 2021. december 23-án, miután a hatóságok egy új koronavírusjárvány-góc felbukkanása miatt vesztegzár alá helyezték az északnyugat-kínai Senhszi tartomány 13 millió lakosú székhelyét. (MTI/AP/Hszinhua/Liu Hsziao)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy nap alatt lényegében megduplázódott az új esetek száma a Kína északnyugati részén fekvő Hszianban. Pénteken 75, szombaton már 155 helyi eredetű fertőzést azonosítottak Senhszi tartomány 13 milliós fővárosában – írja a Reuters.

Ezzel vasárnapra virradóra 158-ra nőtt a nem külföldi eredetű új fertőzések száma az országban, ami a járvány 2020-as kitörése óta a legmagasabb napi esetszámnak számít a maga kategóriájában. A külföldről behurcolt esetekkel együtt összesen 206 új fertőzöttet azonosítottak az országban december 25-én.

A kínai hatóságok a zéró Covid-politika jegyében négy napja lezárták Hszian városát, ahol december 9. és 25. között összesen 485 tünetes fertőzöttet találtak, omikronos még nem volt köztük. A hatóságok többek között szigorú korlátozásokat és karantént rendeltek el. Eddig már háromszor tesztelték le a város teljes lakosságát, legutóbb pedig általános fertőtlenítést hirdettek meg, mely keretében mindenkit megkértek arra, hogy a művelet alatt tartsák zárva az ablakokat, és ne hagyjanak semmit sem az erkélyeken.

Kína számára rosszkor jön az újabb jelentős járványgóc felbukkanása, miután jövő februárban a téli olimpia megrendezésére készül.

Az országban – ha hihetünk a hivatalos adatoknak – a járvány kitörése óta összesen 101 077  fertőzöttet találtak, és mindössze 4636-an haltak bele a koronavírus okozta betegségbe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

koronavírus-fertőzöttek száma a Kína északnyugati  részén fekvő Hszian városában. Míg pénteken 75 új esetet találtak, szombaton már 155 fertőzöttet azonosítottak Senhszi tartomány 13 milliós fővárosában – írja a Reuters.

A kínai hatóságok a zéró Covid-politika jegyében négy napja lezárták a várost, ahol a december 9. és 25. közötti időszakban összesen 485 helyi fertőzést azonosítottak. Eddig már háromszor tesztelték le a teljes lakosságot, ráadásul most teljes utcai fertőtlenítést is tartanak, ezért megkérték a a lakosságot, hogy zárják be az ablakokat, és ne hagyjanak semmit sem az erkélyeken.

Az országban vasárnapra összességében 158 új esetet jelentettek, ami a legmagasabb napi fertőzésszám 2020 tavasza óta. Ha beleszámítják a külföldről behurcolt eseteket – Peking ezeket külön tartja számon – december 25-én 206 új esetet igazoltak. Ez nem éppen jó hír a februári téli olimpia megrendezésére készülő ország számára.

Kínában – ha hihetünk a hivatalos adatoknak – a járvány kitörése óta összesen 101 077 esetet regisztráltak, és mindössze 4 636-en haltak bele a betegségbe.