Kivonulnak az orosz katonák a stratégiailag fontos Limanból

Kivonulnak az orosz katonák a stratégiailag fontos Limanból

Ukrán katona szelfit készít egy tüzelő harcjárművel a frontvonalon a kelet-ukrajnai donyecki régióban 2022. szeptember 5-én (Fotó: MTI/AP/Konsztantin Liberov)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kivonják az orosz csapatokat a stratégiai fontosságú kelet-ukrajnai városból, Limanból, miután az ukrán erők körbevették őket – adja hírül a The Guardian az orosz védelmi minisztérium Telegram-üzenetére hivatkozva. Úgy fogalmaztak, hogy „a bekerítés veszélye miatt a csapatokat előnyösebb pozíciókba vonták vissza”.

Az ukrán erők az elmúlt napokban fokozatosan kerítették körbe a várost, ahol becslések szerint 5000-5500 orosz katona állomásozott. Az ukránok már videófelvételeket is közzétettek arról, ahogy benyomultak a városba és felvonták az ukrán lobogót.

A BBC értékelése szerint a város visszafoglalása Oroszország egyik legsúlyosabb katonai vereségét jelentené a február 24-i invázió kezdete óta, és mindössze napokkal azután történt, hogy Vlagyimir Putyin – hamis népszavazások alapján – bejelentette négy ukrajnai régió „visszacsatolását” Oroszországhoz.