Lezuhant az FSZB helikoptere Oroszországban

Lezuhant az FSZB helikoptere Oroszországban

Képünk csak illusztráció. Mi-8-as helikopter (Fotó: Jan Hrdonka / Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lezuhant az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) egyik helikoptere az Oroszország délnyugati részén lévő cseljabinszki területen, a fedélzetén tartózkodó mind a négy személy életét vesztette – erősítették meg az orosz sürgősségi és a légiügyi szolgálatok kedden.

Az MTI által idézett beszámolók szerint csak a legénység volt a kiképző repülést végrehajtó helikopteren, amikor az Prudnij falu mellett – az előzetes információk szerint műszaki meghibásodás miatt – az erdőbe zuhant. A baleset helyszínén tűz ütött ki. 

Mint beszámoltunk róla, múlt szerda este Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér magángépe zuhant le tisztázatlan körülmények között, éppen két hónappal azt követően, hogy puccsot kísérelt meg az orosz elnök ellen. Az FSZB vasárnap erősítette meg, hogy a genetikai vizsgálatok alapján Prigozsin volt rajta a Moszkvából Szentpétervárra tartó gépen. A Kreml tagadja, hogy ők rendelték volna el a zsoldosvezér meggyilkolását, ugyanakkor Vlagyimir Putyin orosz elnök nem kíván elmenni a temetésre.