Orbán tárgyalt Zelenszkijjel és elmondta, hogy támogatja Ukrajna szuverenitását és területi egységét

Orbán tárgyalt Zelenszkijjel és elmondta, hogy támogatja Ukrajna szuverenitását és területi egységét

Orbán Viktor videókonferencia közben, 2020. szeptember 9-én (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök kedden telefonon tárgyalt Volodimir Zelenszkij ukrán államfővel az orosz-ukrán konfliktusról – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A magyar miniszterelnök a megbeszélésen kifejtette: Magyarország – szomszéd államként – aggodalommal figyeli az ukrajnai fejleményeket.

Orbán Viktor tájékoztatta Zelenszkij elnököt arról, hogy Magyarország a koordinált európai válaszcselekvés részeseként támogatni fogja a helyzet rendezésére irányuló közös uniós erőfeszítéseket. Ennek keretében a kormány folyamatosan egyeztet nyugati szövetségeseivel – mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor a tárgyalás során biztosította Volodimir Zelenszkijt arról, hogy Magyarország ahogyan eddig, ezután is támogatja Ukrajna szuverenitását és területi egységét.

Az Európai Unió külügyi tanácsa kedd délután dönt az Oroszországgal, illetve egyes orosz politikusokkal szemben szankciókról

Kedd reggel összeült a nemzetbiztonsági kabinet, melynek ülésén Orbán Viktor mellett Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium részéről pedig Vargha Tamás polgári hírszerzésért felelős államtitkár vesz részt. Hogy miről beszéltek, arról egyelőre nem adtak tájékoztatást.

Az Egységben Magyarországért ellenzéki szövetség nevében felhívjuk Orbán Viktort, hogy sokkal határozottabban határolódjon el Putyin elnök agressziójától, álljon ki Ukrajna területi egysége mellett – mondta Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje kedd reggeli videóüzenetében.