Rakétatámadás érte a kabuli repteret

Rakétatámadás érte a kabuli repteret

Afgánok várakoznak a kabuli reptéren, hogy felszállhassanak az amerikai légierő gépére (Forrás: Reuters)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

legalább öt rakétát lőttek ki ismeretlenek a kabuli repülőtérre helyi idő szerint hétfőn, tudta meg a CNN. A reptérre telepített rakétaelhárító C-RAM rendszer semlegesítette a rakétákat, sérültekről nincsenek hírek.

A C-RAM automatikusan érzékeli a bejövő rakétákat, majd a géppuskájával kiiktatja azokat. A rendszert már korábban is használták Irakban, illetve Afganisztánban, az amerikai erők védelmében.

Kabulban hétfő hajnalban robbanásokat hallottak, de az nem egyértelmű, hogy ennek van-e bármi köze a rakétatámadáshoz. Hivatalos jelentés nem érkezett a robbanásokról. 

A rakétatámadást talán ellencsapásnak szánták az amerikaiak második dróntámadására, amelyben vasárnap egy öngyilkos merénylőkkel teli járművet robbantottak fel Kabulban. A merénylőknél lévő pokolgépek a csapásban felrobbantak, és megöltek egy kilencfős családot, közöttük gyerekeket is.