Székelyföldön választaniuk kell az orvosoknak, hogy melyik beteget mentik meg

Székelyföldön választaniuk kell az orvosoknak, hogy melyik beteget mentik meg

Egy ápoló a koronavírusos betegek számára kialakított osztályon a bukaresti Marius Nasta Tüdőkórházban 2021. október 6-án. Romániában az elmúlt 24 órában 14 ezernél is több új megbetegedést regisztráltak és 331-en haltak bele a betegség szövődményeibe, ami a legtöbb a vírus megjelenése óta. (MTI/AP/Andreea Alexandru)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Székelyföldön megteltek az intenzív osztályok, Hargita megye tisztifőorvosa szerint választaniuk kell a betegek között, hogy kinek van nagyobb esélye a túlélésre - derült ki az RTL Híradóból. A negyedik hullám elsősorban az alacsony beoltottság miatt szedi áldozatait, a lakosságnak eddig harminc százaléka vette fel a vakcinát.

Szijjártó Péter külügyminiszter az RTL kérdésére azt mondta: ezer doboz gyógyszert és lélegeztetőgépeket küldenek Romániába, valamint tárgyalnak arról, hogy a határ menti településekről magyar kórházakba szállítsák a betegeket.

Címkék: Románia, koronavírus