Tizenegy katonát lőttek le egy orosz kiképzőtáborban

Tizenegy katonát lőttek le egy orosz kiképzőtáborban

Újoncok szeretteiktől búcsúznak egy moszkvai sorozóirodánál 2022. október 6-án. Az Ukrajna elleni háború miatt Vlagyimir Putyin orosz elnök szeptember 21-én részleges mozgósítást rendelt el, ez a védelmi minisztérium szerint mintegy 300 ezer embert érint Oroszországban.
(MTI/EPA/Makszim Sipenkov)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az oroszországi Belgorod régióban katonai bázist ért támadásban 11-en meghaltak, további 15-en pedig megsebesültek szombaton, amikor két önkéntes lőgyakorlat közben tüzet nyitott a többi katonára – írja a The Guardian az orosz védelmi minisztérium közlése alapján.

A tárca közleménye szerint a két lövöldöző egy volt szovjet köztársaság állampolgára volt, a támadást követően agyonlőtték őket. A minisztérium terrortámadásként könyvelte el a történteket.

A szombati tömeges lövöldözés is jelzi, hogy a Vlagyimir Puyin által szeptemberben elrendelt mozgósítás mekkora feszültségeket okoz az orosz hadseregben – jegyzi meg a lap. Putyin pénteken arról számolt be, hogy már 16 ezer újonnan besorozott katona harcol Ukrajnában, és összesen 222 ezer férfit hívtak be. 

Helyi források szerint a frissen toborzott katonák közül eddig több mint húszan haltak meg a fronton.