Újra megszólaltak Ukrajnában a légvédelmi szirénák

Újra megszólaltak Ukrajnában a légvédelmi szirénák

Életkép Kijevből a háború idején (Fotó: Sinitsa Aleksandr / UNIAN)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rakétákat és önrobbantó drónokat indított útnak Oroszország, így ismét megszólaltak a légvédelmi szirénák Ukrajnában – számolt be róla az AP. Azt egyelőre nem tudni, hogy a támadások sikeresek is voltak-e, illetve vannak-e sebesültek, halottak.

A kijevi adminisztráció vezetője szerint tizenöt rakétát sikerült lelőniük. Szerhij Popko szerint a támadások Kijev felé irányultak, de az nem egyértelmű, közvetlenül a főváros jelentette-e a célpontot. Vitalij Klicsko polgármester szerint a városon belül is robbanásokat lehetett hallani. 

Oroszországot láthatóan feldühítette, hogy Németország és az Egyesült Államok a héten közölte, harckocsikat küldenek Ukrajnába. A német külügyminiszter, Annalena Baerbock ráadásul arról is beszélt, hogy háborúban állnak Oroszországgal – igaz, ezt abban a kontextusban, hogy az a legfontosabb, hogy Európai országai összetartsanak, nem egymással kellene harcolniuk, hanem a közös ellenre fókuszálni. Baerbock szerint az orosz invázió nem csupán Ukrajna elleni támadás, hanem az európai béke ellen indított háború.