A SkyShowtime-on térhet vissza A besúgó sorozat, amelyet száműztek az HBO Maxról

A SkyShowtime-on térhet vissza A besúgó sorozat, amelyet száműztek az HBO Maxról

Varga Ádám és Lengyel Benjámin A besúgóban (Forrás: IMDB)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A mindössze egy évadot megélt, de rendkívül sikeres A besúgó sorozat tavaly nyáron került le váratlanul az HBO Max kínálatából, tucatnyi más európai tartalommal együtt. A The Hollywood Reporter (THR) cikke szerint eldőlt az HBO Maxról törölt sorozatok sorsa, mivel a Magyarországon februárban induló SkyShowtime streaming-szolgáltatás üzemeltetője vásárolta meg ezeket a tartalmakat.

Mint a Media1 írja, a SkyShowtime, a Comcast és a Paramount Global európai streaming vegyesvállalata megállapodást kötött a Warner Bros. Discovery céggel, és 21 európai HBO Max Original sorozat kizárólagos jogait szerezte meg egész Európában, ezek közül három Skyshowtime Original tartalomként érkezik majd. A 21 európai sorozat összesen 168 epizódot és nagyjából 150 órányi tartalmat jelent, és a THR jelentése szerint köztük van A besúgó című magyar széria is.

A magyar sorozat rendezője, a Szentgyörgyi Bálint a Mandinernek erősítette meg, hogy a sorozat folytatódik is, de egyelőre nem árult el további részleteket, így az sem egyértelmű, bár sejthető, hogy a SkyShowtime lesz A besúgó új részeinek otthona is.

A SkyShowtime tavaly február óta már 12 európai országban működik, további tízben – köztük Magyarországon – pedig hamarosan indul. Az újra elérhetővé váló sorozatok között szerepel többek között a svéd Mi vagyunk a medvék, a norvég Időbevándorlók, a dán Kamikaze, a svéd Knutby: Imádkozz, engedelmeskedj, ölj,  a román Ruxx, és a szintén svéd Lust is. Emellett debütál idén három új sorozat is a streamingszolgáltatón: az ID (Finnország és Svédország), a The Winner (Csehország és Szlovákia) és a Warszawianka (Lengyelország).

A Discovery tavaly – az akkori források szerint – pénzügyi és stratégiai okokból távolította el a fenti sorozatokat az HBO Maxról, tehát nem a műsorok minőségét kifogásolták.  

A sorozattal kapcsolatos HBO Max-döntésről ITT írtunk részletesebben, A besúgóban szerelő Szőke Abigéllel készült interjúnkat pedig ITT olvashatja