A győri csata, avagy a bérelt Audi botránya?

A győri csata, avagy a bérelt Audi botránya?

Borkai Zsolt, Győr polgármestere és Orbán Viktor miniszterelnök (Fotó: Facebook/Borkai Zsolt hivatalos oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Régen tiszteltem Borkai Zsolt sikereit, a Honvéd versenyzőjeként olimpiai bajnok szertornában, majd a Magyar Honvédség alezredese lett. A Fidesz törvényt módosított, hogy a Magyar Honvédség tisztjei a leszerelés után már 3 évvel szerepet vállalhassanak a politikában, a korábbi 5 éves periódust lerövidítve, így lehetett polgármester 2010-ben. Jött a horvátországi jachtügy, még ezek után is nyert a választáson, aztán lemondott.

Borkai nem tud veszíteni, és úgy látszik, hogy nem is akar. Bejelentette, hogy elindul a 2024-es polgármester-választáson, és már el is kezdte a kampányt, megtámadta Dézsi Csabát, a jelenlegi polgármestert. Szerinte nem igaz, hogy Dézsi Csaba az ő egykori autójába ült át, hiszen a szóban forgó Audi A8-ast csak 2023 márciusában helyezték forgalomba. Ez persze nem zárja ki, hogy Dézsi Csaba Borkai korábbi autóját vette át a megválasztása után, hiszen közben eltelt két és fél év. Talán Dézsi Csaba megismer még egy Audi A8-ast, ha már rá van írva. Egyébként meg honnan jutott Borkai az információhoz?

Ha Dézsi Csaba felveszi a kesztyűt és Borkai stílusát, akkor előkeresteti a korábbi autóbérlések dokumentumait, és közzéteszi, hogy Borkai polgármestersége idején milyen típusú autókat, hogyan és mennyiért bérelt a Polgármesteri Hivatal, de Borkainak még lehetnek aduk a kezében, amivel megnehezítheti Dézsi Csaba napjait, aki nem árt, ha óvatos lesz. Amúgy meg nyugodtan összehasonlíthatjuk az önkormányzatok problémáit az országban. A legtöbb helyen a puszta létükért küzdenek az önkormányzatok a forrásaik beszűkülése miatt, Győrben meg azon megy a vita, hogy ki kezdte irritálóan magas áron a nem éppen népautónak számító Audi A8-asok bérlését.