Adieu

Adieu

Varga Judit igazságügyi miniszter (b) átveszi kinevezési okmányát Novák Katalin köztársasági elnöktől, mellette Orbán Viktor miniszterelnök a Sándor-Palotában 2022. május 24-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bő egy hét alatt Novák Katalin köztársasági elnöki posztjába és politikai karrierjébe került a 444-en kirobbant botrány, miszerint az elnökasszony kegyelmet adott egy pedofil bűntett bűnsegédjének. Az, hogy valami várható, sejthető volt abból, hogy Novák megszakította külföldi útját, mindenesetre ilyen rövid idő alatt teljesen lenullázni magát egy köztársasági elnöknek sem sikerült, még Schmitt Pálnak sem, aki a plágiumbotrányának kirobbanása után előbb tagadott, csak később mondott le.

Novák Katalin kezdettől nem volt méltó a köztársasági elnöki szerepre. Orbán Viktor miniszterelnök kreálmánya volt, aki Áder János után egy simulékonyabb és főleg: mosolygósabb, több nyelven beszélő, jobban eladható, a politikai harcokban korábban sebet nem szerzett, ám rá, illetve hatalmára semmi veszélyt nem jelentő pártkatonát szeretett volna a legfőbb közjogi méltóság posztján látni. Merthogy Novák Katalin pártkatona volt: a Fidesz krónikus politikusnő-hiánya emelte őt be a fősodorba a vele együtt bukó Varga Judittal együtt. Mindannyian emlékszünk még hatalmas narancssárga fülbevalóira, azokon a Fidesz és az OV ’22 feliratra. Ha Novák Katalinnak lett volna egyetlen icipici kis önállósága, akkor nem lehetett volna őt hazarendelni, és szinte egy nap alatt lemondatni, mert személye már mérhető kárt okozott a Fidesznek.

Na de ez a kár is azért lett mérhető, mert a kormánypárt pár éve a pedofíliát egy gyerekvédelminek nevezett törvényben összemosta a homoszexualitással, és a pedofíliát már így is szinte egyöntetűen elítélő közvéleményt igyekezett még jobban felhergelni. A pedofíliát illetően egyetlen jóérzésű ember nincs, aki ne tartaná förtelmes bűnnek, és a Fidesz ezt próbálta ráhúzni az LMBTQ-közösségre, sőt, az LMBTQ-jogokat fontosnak tartó „Brüsszelre” – annak ellenére, hogy tudvalelő, nemcsak homoszexuális pedofília van, és az is teljesen egyértelmű, hogy ez két külön kategória. Ám ez az összemosás tökéletes ürügy volt a Fidesz számára az ideológiai főellenségnek tekintett „Nyugat” (amely számukra már elveszítette minden keresztény gyökerét) besározására, a magyar közvélekedés keleti diktatúrákhoz való igazítására. Így aztán a kormánypárt olyan „gyerekvédelmi” törvényt tett le az asztalra, amelyik politikai lózungoktól hangos, és amely nem hogy védené a gyerekeket, de kimondottan árt nekik a szexuális felvilágosítás visszatartásával; az pedig, hogy a nőket és gyerekeket is védő isztambuli egyezményt a Fidesz azzal az indokkal nem ratifikálja az Országgyűlésben, mert abban szerepel a gender szó többször is, és a gendertanulmányok ellen, amely a nemekkel kapcsolatos sztereotípiákat és társadalmi elvárásokat kutatja, is hadjáratot visel, mintha ennek a fogalomnak a magyarországi tudományos életben való használata miatt homoszexuálisokká lehetnének gyerekek – a teljes és totális agybaj jeleit mutatja.

A pedofília elleni zéró toleranciának áldozatul esett már Pálffy István is, aki kétségkívül rossz szóhasználattal megpróbálta azt betegségként beállítani, illetve Kőszeg Ferenc, aki egy szépirodalmi alkotás idézésével próbálta árnyalni a képet, miszerint nem minden pedofília, amit a társadalom annak vél; és ennek lesz most áldozata a Fidesz két kirakat-politikusnője. Félreértés ne essék, a végzetüket megérdemelték. A bicskei gyermekotthon a Fidesz számára tökéletes politikai kampánytéma lehetett volna, hiszen éveken át tartó homoszexuális pedofília történt az igazgató részéről; mégis, egy teljes hétig Novák Katalintól és Varga Judittól volt hangos a sajtó. Bár a Fidesz a heteroszexuális erkölcsök és a hagyományos házasság hazai védelmezőjének és a „homoszexuális propaganda” (jelentsen ez akármit is) elleni utolsó európai védőbástyának, illetve a gyerekek védelmezőjének szereti saját magát látni és láttatni, valahogy az ember mégis Szájer Józsefre, Kaleta Gáborra, Fohsz Tivadarra vagy Borkai Zsoltra tud csak gondolni – illetve most már Novák Katalinra és Varga Juditra is. Novák és Varga nem követett el semmi bűncselekményt, viszont azzal, amit tettek, szembementek a Fidesz retorikájával, és roncsolták a párt szavazatmaximalizálási lehetőségét. Azonnal le is kapta őket Orbán Viktor a tábláról.