Kubatov Gábor sportszerűtlen nyafogása

Kubatov Gábor sportszerűtlen nyafogása

Forrás: Kubatov Gábor Facebook-videója

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyorsan visszarángatott Kubatov Gábor a szárnyaló futballeufóriából a talaj menti hazai rögvalóságba. Nem sokkal a magyar labdarúgó-válogatott Eb-szereplésének legkevésbé sem dicstelen lezárása után a Fradi fideszes elnöke bebizonyította: nem egyszeri kisiklás volt részéről az adózásról vallott különös felfogásának propagálása. Nemrégiben egy Facebook-posztban ugyanis arról panaszkodott, hogy az általa vezetett klub nem kapja vissza a helyi önkormányzatnak befizetett adót.

Kubatov Gábor jó ideje a néma parlamenti képviselők klubját is erősíti; a közteherviselés elvének félreértése alapján jobb ez így. (Aki nem beszél, csak pártutasításra nyomja a gombot az ország házában, annak a zord házelnök büntetésétől sem kell tartania.) Ideje szó szerint idézni a pártigazgató-klubelnök szívszaggató panaszából: „…csupán annyit kértünk, hogy az önkormányzatnak befizetett adót a klub kapja vissza. Ezt az összeget utánpótlás-nevelésre és tömegsportra fordítottuk volna, ahogy ezt eddig is tettük. Arra kértük a polgármestert, hogy ne nyerészkedjen az ország legsikeresebb klubján. Végül Baranyi minden támogatást megvont a Fraditól. Eltökélte, hogy kivérezteti a klubot. Látjuk, hogy rá nem számíthat az FTC. Nem számít. Nélküle is folytatjuk a munkát.”

Ferencváros ellenzéki polgármestere szintén a Facebookon arra emlékeztetett, hogy a Fradi a stadionja után egyedülálló módon nem fizet az önkormányzatnak. Az előző fideszes polgármester idején, aki a klub alelnöke is volt, visszafizette a városrész a befizetett adót, amit aztán Baranyi Krisztina szerint nem utánpótlás-nevelésre vagy tömegsportra költöttek, hanem például a gazdasági igazgatójuk többmilliós bérére meg őrző-védő szolgáltatásokra. Ugyanakkor a kerület a Fradi több szakosztályának ma is jelentős támogatást ad utánpótlás-nevelésre.

Magyarországon minden sportbarát és a sport iránt közömbös, kormánypárti és ellenzéki polgár tudja, hogy az ellenzéki önkormányzatokat a hatalom célzott elvonásokkal sújtja, látványsportokra pedig bőkezűen költ a közös kasszából. Kubatov Gábor klubja és az ott sportoló gyermekek mögé bújva politikusként támadta pártja ellenfelét. Felháborodást mímelő, férfiatlan nyafogása nemcsak indokolatlan, a tényeket lazán kezelő, hanem sportszerűtlen is.

Reméljük, a most kezdődő szezonban a kirakatcsapatként is funkcionáló Ferencváros hasonló sikereket ér el, mint legutóbb! A pénzen, az adóforintjainkon nem fog múlni.

Olvasna még Szerető Szabolcstól? Kattintson!

Ez a cikk eredetileg a Magyar Hang 2021/28. számában jelent meg, július 9-én.