Karácsonyi süteményreceptekről beszélgetett Major Veronikával az edzője a döntő előtt

Karácsonyi süteményreceptekről beszélgetett Major Veronikával az edzője a döntő előtt

Az aranyérmes dél-koreai Jang Dzsiin (k), az ezüstérmes francia Camille Jedrzejewski (b) és a bronzérmes Major Veronika (j), a női sportpisztoly versenyszám eredményhirdetésén a 2024-es párizsi nyári olimpián a chateauroux-i lőtéren 2024. augusztus 3-án. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Fotó: Czeglédi Zsolt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Különleges módon hangolódott Major Veronika szombaton a női sportpisztoly fináléjára, melyet bronzéremmel zárt a párizsi olimpián – írta az MTI.

– Karácsonyi süteményreceptekről beszélgettünk a döntő előtt – árulta el a magyar sportlövészet húsz év után megszerzett első ötkarikás érmének a titkát az MTI-nek Győrik Csaba, a keszthelyi klasszis edzője. „Van egy kézikönyvem minden versenyzőről, így Veráról is és ez a 48/b fejezete, a karácsonyi sütemények. Neki most erre volt szüksége, így erről beszélgettünk.”

A beszámoló szerint Major Veronika könnyes szemekkel érkezett a magyar újságírókhoz az eredményhirdetés után és ő a siker egyéb fontos tényezőit emelte ki. – Nem is lehetnék ennél boldogabb, talán akkor, ha előrébb végzek, de nem is mondok ilyet, mert ez is megríkatott – nyilatkozta a 27 éves sportlövő. „Azért jöttem, hogy érmet nyerjek és ezt a célt a végletekig hajtottam magamban, végig ott voltam, csináltam és meglett az eredménye.” A magyar olimpiai csapat hatodik érmét megszerző sportoló a fináléra térve elmondta, hogy kicsit visszafogottabban kezdett, de azok a lövései sem voltak rosszak, melyek nem értek pontot. – Sajnos voltak olyan sorozataim, amikor hiába lőttem tízest, nem lett találat, mert 10,2 körtől ér pontot a lövés. 10,0-k, 10,1-ek voltak, de nem hagytam, hogy ezek letörjenek. Hajtottam magam, hogy még jobb legyek, hogy a legjobb technikát hozzam ki magamból és mással ne törődjek – idézte fel a döntőjét Major. „Nehéz olimpiai ciklusom volt, végig kellett versenyeznem a szezont a kvótáért, de ez az előnyömre vált. Éreztem, hogy benne lesz ez az eredmény a kezemben az olimpián.”

 

Címkék: Major Veronika