Marco Rossi: Eldöntöttem a kapusposztot

Marco Rossi: Eldöntöttem a kapusposztot

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az Írország elleni másnapi felkészülési mérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatón Dublinban, az Aviva Stadionban 2024. június 3-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Marco Rossi szövetségi kapitány az Írország vendégeként kedden elszenvedett 2-1-es vereség ellenére elégedett volt a magyar labdarúgó-válogatott játékosainak hozzáállásával a dublini barátságos mérkőzésen.

„Az eredménnyel nem lehetek elégedett, de a döntetlennel sem lettünk volna azok, mert sok lehetőségünk volt. Nem érdemeltünk vereséget, Írországnak mindössze két helyzete volt, de mindkettőből gólt szerzett” – mondta a magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakvezető, aki szerint mindkét bekapott gólt hiba előzte meg, melyekből tanulni kell. Rossi hozzátette, hiba és hiba között is van különbség, az elsőnél elcsúszott a védekezés, a másodikról pedig úgy vélekedett, a hosszabbításban saját szögletből nem lehet ilyen gólt kapni, mert ha nem lehet győzni, akkor inkább el kell fogadni a döntetlent, minthogy vereség legyen a vége.

„Hiába volt 14 mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozatunk, tudtuk, hogy nem vagyunk sem Anglia, sem Németország, éppen ezért ez a jó széria nem jelentett nyomást a csapaton. Ma semmi komoly nem történt, mert az együttes hozzáállása megfelelő volt. A futballban természetesen az eredmény a legfontosabb, de ez a meccs akár fordítva is alakulhatott volna, akkor pedig teljesen más arcok fogadtak volna” – mondta Rossi, aki szerint összességében sok apróság járult hozzá, hogy végül 2022 szeptembere után ismét kikapott a válogatott. Ilyennek nevezte, hogy fizikális problémája volt Nego Loicnak, Lang Ádámnak és Dárdai Mártonnak is, ráadásul utóbbit már nem tudta lecserélni, mert addigra mind a hat lehetőségét kihasználta.

A csapatkapitány Szoboszlai Dominik teljesítményét közepesnek értékelte Rossi, aki szerint a Liverpool klasszisa csinált jó dolgokat, de voltak hibás passzai, ami vele is előfordul. „Eldöntöttem a kapusposztot, de majd az első Eb-meccsen megtudja mindenki. Ami fontos, hogy ebben a pozícióban mindenképpen biztonságban vagyunk” – válaszolt az MTI kérdésére Rossi azok után, hogy az első félidőben Gulácsi Péter, a másodikban Dibusz Dénes védett.

Kollégája, John O'Shea fantasztikus érzésnek nevezte, hogy saját hazájának válogatottját először vezette győzelemre. Szerinte a siker értékét növeli, hogy egyes játékosai már három hete nem játszottak, emiatt biztos benne, hogy akár még jobb teljesítményre is képesek lettek volna a tanítványai. Kiemelte, a márciusi két találkozóhoz képest sokat javult az ír válogatott játéka.

A dublini 2-1-es vereséget követően a magyarok szombaton a debreceni Nagyerdei Stadionban tartják a kontinensviadal főpróbáját az izraeli csapat ellen.

 

(MTI)