Rossi: Bízom a csapatomban, szomjasak vagyunk a bosszúra

Rossi: Bízom a csapatomban, szomjasak vagyunk a bosszúra

A Marco Rossi szövetségi kapitány sajtótájékoztatója a Németország-Magyarország Eb-mérkőzés előtti estén, 2024 június 18-án. (Fotó: Fotó: Lukács Csaba/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mindkét csapat megtartotta a mérkőzés előtti utolsó sajtótájékoztatóját Stuttgartban – szerda délután hatkor túlzás nélkül sorsdöntő találkozásra kerül sor Németország és Magyarország labdarúgó válogatottjai között. Ha a mieink ezt a mérkőzést is elveszítik (szombaton Kölnben 3-1 arányban kikaptunk Svájctól), akkor a Skócia elleni utolsó mérkőzésen vasárnap kötelező a jelentős arányú győzelem, és még akkor is nagyon kétséges a továbbjutás a csoportból három ponttal.

A német válogatott eközben az Eb nyitómeccsén erőt demonstrálva 5-1 arányban verte meg Skóciát.

Julian Nagelsmann német edző kedd délután arról beszélt: a csapatban jó a hangulat, volt idő a regenerálódásra, a játékosok a családjukkal is tölthettek némi időt, így optimistán várja a holnapi találkozót. „Nem az a fontos, hogy sok góllal győzzünk, hanem az, hogy legyőzzük őket” – mondta újságírói kérdésre, majd arról beszélt, a magyar együttes Svájc ellen az első félidőben nem volt játékban, utána azonban nagyon nyomtak.

 

- Egy robusztus csapat, veszélyesek az átmeneteknél, jól fejelnek, nem szabad szabálytalankodnunk ellenük a tizenhatosunknál, mert jól lövik a szabadrúgásokat – fejtette ki. A tréner szerint arra is felkészítette a csapatát, ha a magyar csapat előbb szerezne vezetést és nekik hátrányban kellene játszaniuk. Arra a kérdésre, hogy elfogadná-e a magyar védőt, Willi Orbánt a csapatába, azt mondta udvariasan: a kezdőcsapatba talán nem tenné be, de Orbán jó játékos, lenne helye a német válogatottban, de nem akarja Rossitól elvenni. (Nem is tudná egyébként, a jelenlegi szabályok szerint aki már pályára lépett felnőttként kontinenstornán, az nem válthat nemzeti válogatottat.)

Másodiknak a magyar csapat sajtótájékoztatóját tartották Stuttgartban este fél héttől, előbb Schäffer András és Lang Ádám válogatott játékosok álltak a sajtó elé. Lang Ádám szerint az első félidőben a svájci meccsen „túl nagyok voltak a távolságok”, de ezt helyretették azóta, a felelősség közös és még egyszer ez nem fordulhat elő. Fontos mérkőzés előtt állnak, a második félidei teljesítményükből építkeznek és szeretnének egy ki-ki mérkőzést vívni a házigazdával. Lang azt is elárulta egy kérdésre (talán kissé rutintalanul), hogy holnap nem lesz kezdő.

Schäffer András az utolsó Eb-n a házigazda ellen gólt fejelt szintén Németországban, de holnap azzal is kiegyezne, ha nem ő, hanem más magyar játékos találna be. Szerinte semmiképp nem hátrány az, hogy a válogatott tagjai közül sokan játszottak ebben a stadionban már mérkőzést a klubcsapataikkal, így ismerik a helyszínt. Szombaton nem játszott jól, de ezen változtatna a csapattal együtt, és holnap legalább egy, de ha lehet, akkor három pontot szeretnének szerezni.

Marco Rossi arról beszélt: „miután elveszítettük az első mérkőzést, nagyon csalódottak voltunk mindannyian. Két gól a háromból a mi komoly hibánknak volt betudható, és ezért nagy árat fizettünk. Most a legkeményebb rivális jön, megpróbáljuk a legjobbat nyújtani. A német csapat jobb nálunk, de ez akár motiválhat is minket, hogy a legjobbat nyújtsuk és egy pontot meg tudunk kaparítani holnap. Egy tökéletes meccset kell nyújtani, mindenkitől 100%-ot várok el. 2020 szeptember óta most szombaton volt az első alkalom, hogy én, mint edző szégyelltem a csapatom játékát az első félidőben. Most nagyon meg szeretnénk mutatni, hogy hova tartozunk. Küzdeni fogunk minden egyes labdáért, hogy a meccs végén az eredménytől függetlenül emelt fővel távozhassunk.”

A sajtótájékoztatón az is felmerült: ami Marco Rossi a válogatott edzője, még nem veszített mérkőzést Németország ellen a magyar válogatott (két döntetlen és egy győzelem a mérleg – a szerk.). Az edző szerint az a múlt, most a jövőre kell koncentrálni. Az edző a kezdőcsapatot illetően 2-3 poszton tervez változtatni a holnapi mérkőzésre. „Bízom a csapatomban, szomjasak vagyunk a bosszúra” - mondta befejezésül.