Orbánék hátba lőnék a pesti srácokat

Orbánék hátba lőnék a pesti srácokat

Orbán Viktor miniszterelnök (b2) a háromnapos stratégiai kormányülés első napján a sopronbánfalvi kolostorban 2023. február 6-án. Balról Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Akik azt nézik, amit Orbán Viktor tesz, és nem azt, amit mond, azok nem lepődtek meg Orbán Balázs szavain. Ebben az őszi beszédben az a szokatlan, hogy kitette az asztalra, hogy kimondta pőrén, egyértelműen az elveiket. Mindannyian tudjuk, hogy Orbán Viktor az oroszok oldalán áll, az ő győzelmükre számít, épít. Hogy ez miért előnyös Orbán Viktornak, azt csak ő tudja, de hogy hazánknak ez mennyire káros, már tapasztalhatjuk. Mi van még a tarisznyában? Tegyünk ki mindent akkor az asztalra! Idézem Orbán Balázst: „óvatosan kell bánni a nagyon értékes magyar életekkel. Azokat nem lehet csak úgy odadobni mások elé”.

Nézzük meg, hogyan bánik ez a kormány az értékes magyar életekkel! Csak néhány kiragadott példa: Magyarországon halnak meg legtöbben megelőzhető betegségekben, kétszer annyian, mint az EU-átlag. Gondoljunk a munkanélküli segély három hónapjára, ami az egyik legrövidebb az EU-ban, a több, mint tíz éve nem emelt családi pótlékra, a minimálbér teljes adóztatására, és gondoljunk Iványi Gábor meghurcolására, ahol a hátrányos helyzetű embereknek okozott szenvedés sem akadályozta a kormányt. Tudjuk, hogy a diákok tanuláshoz való joga mennyire fontos szempont a döntéshozóknak, és hogy a szétvert gyermekvédelmi rendszer működésképtelensége miatt a több száz kórházban ragadt csecsemő súlyosan traumatizálódik. Sorolhatnám tovább, de mindenki tud példákat a saját életéből. Kijelenthetjük, az Orbán-kormány magasról tesz az emberek jólétére, fejlődésére, az alapvető emberi jogaikra.

Az igaznak gondolt mondatban is még mennyi ferdítés van. Helyesen a szöveg így hangozhatna: „Óvatosnak kell lenni, óvatosan kell bánni a nagyon értékes kormányon lévő politikusok életével. Ha nem nyer Putyin, akkor veszélyben van drága politikusaink vagyona. Mi az ukránokkal ellentétben nem védekeztünk volna egy orosz katonai agresszióval szemben.”

Vagyis hazánkba simán beengednék az oroszokat. Szellemi hazánkat Orbán már átadta az oroszoknak. A putyini propaganda a mindennapjaink része, a gyűlöletkeltés, a másként gondolkodók kirekesztése ennek a bizonyítéka. Ahogy a civilek vegzálása, a független színházak teljes ellehetetlenítése, az oktatók, kutatók, a humán értelmiség nagy részének megélhetési válsága is. A kereszténység eszméjének elárulása egy egész cikket érdemelne. Ezek alapján Orbánék nem, hogy nem harcolnának az orosz katonai agresszióval szemben, de még hátba is lőnék a pesti srácokat. Ahogy hátba lőnek bárkit, aki a hatalmukat veszélyezteti vagy megkérdőjelezi. Erre példa megint Iványi Gáborék szervezete, a független média, színházak, a budapesti polgárok, sorolhatnám.

Amit Orbán Balázs mond, azt általánosíthatjuk a kormány tagjaira is. Ez az elv, gondolat, amit Orbán Balázs kifejtett, az egész kormányé. Tehát pont így gondolja ezt Orbán Viktor is. Ne álljunk meg hát most egy bűnbaknál! Novák Katalinnal és Varga Judittal elvitették a balhét, pedig mindenki tudja, hogy ilyen fontos és kérdéses ügyben ők nem dönthettek maguktól. Varga Juditnak meg kellett kérdezni a főnökét, aki nem más, mint Orbán Viktor. Most egyértelműen a szellemi és politikai közösség nevében beszélt Orbán Balázs. Most már megkerülhetetlen bizonyítékunk van rá, hogy a király meztelen.

A Hang.hu oldalon megjelent vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját