Szatíra koronavírus idején

Szatíra koronavírus idején

Leszkoven János, a Covid-intenzív részleg egyik vezető főorvosa megkapja a koronavírus elleni oltóanyagot a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház szakrendelőjének épületében kijelölt dolgozói oltóponton 2020. december 27-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 2020-as év sok mindennek volt szemtanúja a járvány jóvoltából. Cikkem célja a társadalom ironikus önellentmondásait górcső alá venni egy olyan időszakban, amikor a történelem hirtelen berúgta az ólajtót a valóság kapuján.

A magyar társadalom nem tudta visszautasítani a táncra hívást, és ott rugdalózott, ahol éppen izgatták. A márciusban kitörő lockdown miatt rengeteg ember vásárolta fel a boltok élesztőkészletét hörcsögöket megszégyenítő raktározási tempóban. A 10 millió virológus országa lettünk, de sorolhatnánk ide más egyéb diplomát nélkülöző hobbiszakmát, mint jogász és vakcinafejlesztő. A magyar mindent is tud, és ezt önérzetesen kiírja Facebookra. A nyár szerencsére szépen lecsengett. Nem maradt el a kötelező Balaton, meg a fokhagymás-nutellás lángos kombó sem. A vírus ki nem állhatta a tömeget a fokhagyma szagú strandbüféknél, ezért inkább gondolta, jobb lesz neki, ha nem üti bele a fehérjetüskéit, angolosan távozott.

Az új évad szeptember elsején kezdődött, mivel a kedves vírus gondolta, megvárja a horvátországi jachtjukról hazautazó államférfiakat. Ősz elején megtudtuk, hogy a vírus rendkívül fáradt személyiség, este 11 után inkább hazamegy, nehogy kocsmai verekedésbe keveredjen. Aztán a magyarok elkezdtek a saját bőrükön érzett sebek hatására kritikusabban gondolkodni a korlátozásokról. Ezért menekültek oly sokan a kamupártos Gődény doktor széles vállai közé. Ez nem tetszett az elitnek, ezért vírustagadónak állítottak be egy gyógyszerész diplomával rendelkező embert, ami önmagában ironikus. Természetesen ő maga soha nem mondta egy szóval sem, hogy nem létezik vírus. Kocsis-Cake Olivio vállalta az elit szerepét, ezért levelet is írt Polt Péter ügyészségének, hogy itt van egy ember, aki hangoztatja a véleményét, esetleg be kéne csukatni, ahogy azt a mintademokráciákban szokás. Ez a képviselő mellesleg előszeretettel diktatúrát kiált a parlamentben.

A magyar társadalom meg mit csinál? Tort ül az addig óhajtott szólásszabadságon, ujjongva követeli a szakállas testépítő börtönben maradását, legalább a második évad végéig. Az meg a pláne, hogy jórészt azok, akik ott örültek a kamupártos elvitelének, most sunnyogva tagadják az egészen addig várt vakcina hasznosságát. Hirtelen eltűntek a tömegek, akik annyira várták a vakcinát. Miután megtudták, hogy a szuri átmenetileg zsibbadó kart, illetve egy kis hőemelkedést hagyhat maga után, nem kértek belőle. Elkezdtek beszélni az ijesztő hosszú távú hatásokról, vagyis arról, amire dr. Gődény is felhívta a figyelmet.

A Magyar Hangban megjelenő publicisztikák nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2021/6. számában jelent meg, február 5-én.

Címkék: koronavírus