24.hu: Kiss László polgármester feleségének üzlettársával kötött szerződést az óbudai önkormányzat

24.hu: Kiss László polgármester feleségének üzlettársával kötött szerződést az óbudai önkormányzat

Az óbudai polgármesteri hivatal épülete (Fotó: Magyar Hang/György Zsombor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több millió forintos megbízásokat kapott Kiss László III. kerületi polgármester feleségének üzlettársa az óbudai önkormányzattól – derült ki a 24.hu cikkéből. A lap arról számolt be, hogy Kiss még 2016-ban, vagyis még 2019-es megválasztását megelőzően írt alá egy olyan cégbírósági nyilatkozatot, amelyben egy III. kerületi ingatlan tulajdonosaként székhelyhasználatot biztosított egy cégnek. Utóbbi neve Sight-Tech Hungary Kft., és ennek a polgármester felesége is tulajdonosa volt (egészen 2022-ig), továbbá egy másik személy is. Utóbbi személy 2019-ben, pár héttel Kiss győzelme után alapított egy újabb céget RF Production Hungary Kft. néven, amellyel úgy kötött több millió forintos szerződéseket az immár a DK politikusa által irányított III. kerület, hogy közben a polgármester felesége üzlettársi viszonyban maradt annak tulajdonosával.

Litresits András ügyvéd, a Nemzeti Választási Bizottság MSZP által delegált tagja azt nyilatkozta a 24-nek, hogy egy polgármester vagy képviselő mandátuma csak abban az esetben szűnne meg, ha az érintett egy évig nem járna el a képviselőtestület üléseire vagy ha jogerősen szabadságvesztésre ítélik. Utóbbi ugyanakkor évekig eltarthat, és ez idő alatt is megilleti az ártatlanság vélelme az érintettet.

Mint korábban beszámoltunk róla, múlt héten tartóztatták le Kiss Lászlót, és az óbudai korrupciós botránynak már 16 gyanúsítottja van. Gyurcsány Ferenc DK-elnök szerint a Fidesz célja az, hogy új választást kényszerítsen ki a kerületben.

Címkék: Óbuda, Kiss László