A „háborúba készülő” Európáról értekező Orbánnak is megüzente Márki Zay: „Csád”

A „háborúba készülő” Európáról értekező Orbánnak is megüzente Márki Zay: „Csád”

Márki-Zay Péter megpróbálta átadni a Hódmezővásárhely békehatározatát Orbán Viktornak 2024. május 25-én. (Képernyőfelvétel: Márki-Zay Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Európa ma háborúba készül. Ideje behúzni a vészféket! Június 9-én: csak a béke, csak a Fidesz! – erről posztolt Orbán Viktor, és bejegyzése mellé egy a Békemenet legjobb pillanatait összefoglaló videót is közzétett vasárnap közösségi oldalán. Ehhez Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, a Mindenki Magyarországa Néppárt vezetője, korábbi ellenzéki miniszterelnök-jelölt pedig kommentben csak annyit írt: „Csád.”

Az ellenzéki politikus nem véletlenül emlegeti az afrikai országot, ugyanis oda a magát békepártiként emlegető kormány magyar katonákat küldene, a misszió szervezésében ráadásul a miniszterelnök fia, Orbán Gáspár is szerepet vállalt. A csütörtöki, közmédia által szervezett EP-vitán is több alkalommal emlegette Márki-Zay Csádot, például a tévénézők számára hallhatóan is több alkalommal mondta be hangosan az afrikai ország nevét, mikor Deutsch Tamás, a Fidesz EP-listavezetője a magyar kormány béke iránti elkötelezettségéről beszélt. 

Nemrég egyébként Hódmezővásárhelyen járt Orbán Viktor, ám nem fogott kezet a hozzá odalépő Márki-Zay Péterrel, erről itt írtunk