Donáth Anna: Eltűnt legalább 800 ezer ellenzéki szavazó

Donáth Anna: Eltűnt legalább 800 ezer ellenzéki szavazó

Donáth Anna, a Momentum elnöke, a párt európai parlamenti képviselője leadja szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a XI. kerületi Kelenvölgyi Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án (MTI/Demecs Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ellenzéki politikusként mindannyian felelősséggel tartoznak a bukásért – üzente a közösségi médiában Donáth Anna, a Momentum elnöke és Európai Parlamenti képviselője.

 – Nincs mit szépíteni: elvesztettük ezt a választást. Eltűnt legalább 800 ezer ellenzéki szavazó, és erre nem csak a rendszer működése, a hatalom erőforrásfölénye vagy a kampányban elhangzó néhány, a propaganda által hazug módon kiforgatott mondat a magyarázat. Ennek az okait fel kell tárnunk és meg kell értenünk – írta a politikus, aki szerint „nem szabad most egy-egy bűnbakot keresnie” az ellenzéknek.

– Ezért a bukásért ugyanis ellenzéki politikusként mindannyian felelősséggel tartozunk. Tegnap nem tudtunk élni a lehetőséggel, hogy megvalósítsuk azt az igazságos és emberséges Magyarországot, amiben hiszünk. De ez a mi országunk is, és a mi jövőnk is kockán forog. Ezért az a feladatunk, hogy a most érzett dühünket és csalódottságunkat teremtő erővé formáljuk. És hogy felkészítsük a lelkünket a következő időszakra. Mert a szabad Magyarországért folytatott küzdelem hosszabb és nehezebb lesz, mint azt bármikor is gondoltuk volna – zárta a posztot Donáth Anna.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke és Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke már a választás estéjén, más politikusok, például az LMP társelnöke pedig a hétfői nap folyamán tette felelőssé valamilyen formában Márki-Zay Péter közös miniszterelnök-jelöltet a választási kudarcért.

Választási híreinket itt olvashatja!