Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Novák Katalin (Forrás: Novák Katalin/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

196 igennel elfogadta az országgyűlés Novák Katalin lemondó nyilatkozatát, így már hivatalosan sem ő a köztársasági elnök, hanem ideiglenesen Kövér László házelnök tölti be a posztot. Novák február 10-én jelentette be, hogy lemond a köztársasági elnöki posztról, miután kiderült: tavaly áprilisban kegyelmet adott a bicskei gyerekotthon pedofil igazgatóját fedező K. Endrének. A mostanáig még hivatalban lévő államfő azóta teljesen eltűnt a nyilvánosság elől. Bár a szavazás előtt lett volna lehetősége még utoljára felszólalni, de a parlamentben nem jelent meg.

Novák Katalin lemondásának elfogadása után, még ma a parlament szavaz a következő államfőről, a posztra Sulyok Tamást jelöli a kormánytöbbség, aki március 5-én lép hivatalba.

Az Országgyűlés 2024-es tavaszi ülésszakának nyitónapján megannyi hányattatás után elfogadták Svédország NATO-csatlakozását, majd a pedofil kegyelmi ügybe belebukó Novák Katalin államfő lemondását követően az új államfőről szavaznak. A nap korábbi eseményeiről készített összefoglalónkat alább találják.

 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.