Az erőszakkal hírbe hozott jobbikos állítja: a rendőrség elvetette a szexuális bűncselekmény gyanúját

Az erőszakkal hírbe hozott jobbikos állítja: a rendőrség elvetette a szexuális bűncselekmény gyanúját

Fotó: Földi István Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A rendőrség elvetette a szexuális bűncselekmény gyanúját – ezt állítja Facebook-posztjában a jobbikos Földi István, akit a párt körül a napokban kirobbant szexuális erőszakot érintő botránnyal hoztak összefüggésbe.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a botrány egy hete robbant ki: Szilágyi György, a Jobbik volt alelnöke azt állította, hogy 24 éves élettársát megpróbálhatták megerőszakolni egy tavaly decemberi pártrendezvényen. Konkrét nevet nem mondtak, de a nő állítása szerint a helyszínen rázárták az ajtót a támadóval, és végül csak az mentette meg őt az erőszaktól, hogy az egyik jobbikos politikus addig dörömbölt az ajtón, amíg azt ki nem nyitották. A Jobbik viszont azt állítja: a helyszínen tartózkodók semmilyen erőszakos cselekményt nem láttak.

Jelenleg annyi biztos, hogy a rendőrség személyi szabadság megsértése miatt indított nyomozást az ügyben, a pártban pedig etikai vizsgálat indult. Bár Jakab Péter pártelnök azt már korábban kifogásolta, hogy egy ilyen ügyben csak hónapokkal később fordultak az érintettek a hatósághoz, nem pedig azonnal.

Földi István pénteken délután közzétett posztjában arról írt, hogy az elmúlt napokban egy eddig soha nem látott karaktergyilkos sajtóhadjárat indult meg ellene. – Én tiszta lelkiismerettel állok a rendőrségi nyomozás elé, amelynek már a megindulása rögtön tisztázta a dolgokat: megállapították ugyanis, hogy nem történt szexuális bűncselekmény – közölte. Azt is megjegyezte, hogy megteszi a szükséges jogi lépéseket „politikai ellenfelei lejáratási kísérletei miatt”, megadva a lehetőséget nekik arra, hogy a bíróságon tisztázzák magukat „vagy szégyenüljenek meg, ahogy azt a felelőtlen rágalmazók megérdemlik”. 

 

 

Címkék: Jobbik, Földi István