„Gyurcsány náci tagozata” – Reagált a kormány az uniós népszavazási kezdeményezésre

„Gyurcsány náci tagozata” – Reagált a kormány az uniós népszavazási kezdeményezésre

Varga Judit (Fotó: Varga Judit Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„A magyar kormány elkötelezett az uniós tagság mellett, ezt erősíti, hogy a magyar lakosság 80 százaléka ma is az uniós tagság mellett voksolna” – így reagált az Igazságügyi Minisztérium az ATV kérdésére arra, hogy először az MSZP-s Ujhelyi István, majd a jobbikos Gyöngyösi Márton is beszélt egy uniós tagságunkat megerősítő népszavazásról. Ám nem álltak meg ennyinél, komolyan minősítették is az ellenzéki pártokat.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, elsőként Ujhelyi István állt elő a népszavazás ötletével a hétvégén. Az MSZP EP-képviselője a konkrét kérdést is megfogalmazta: „Egyetért-e ön azzal, hogy az Országgyűlés alkosson törvényt Magyarország Európai Uniós tagsága iránti elkötelezettségéről?”. Az MSZP felvetésére Cseh Katalin, a Momentum alelnöke, EP-képviselője reagált a Facebookon, „teljesen fölösleges politikai hazardírozásnak” nevezve a népszavazás ötletét. Hétfő reggel aztán Gyöngyösi Márton, a Jobbik nemrég megválasztott elnöke is bejelentette, hogy népszavazást kezdeményeznek Magyarország uniós tagságának ügyében. Mint a pártelnök rövid sajtótájékoztatóján közölte, kezdeményezésüket hétfőn beadták a Nemzeti Választási Irodához. Azt szeretnék elérni, hogy az Országgyűlés ne hozhasson olyan törvényt, ami kiléptetné Magyarországot az Európai Unióból. A Jobbik a következő kérdést bocsátaná népszavazásra: „Egyetért-e Ön azzal, hogy „az Országgyűlés ne támogathasson olyan javaslatot, vagy indítványt, amely Magyarországnak az Európai Unióból való kilépését eredményezheti?”. Pár órára rá Ujhelyi István bejelentette, hogy az MSZP nem nyújtja be kérdését a választási irodához, mert az egységre törekszik.

A Varga Judit vezette tárca mindezt úgy kommentálta, hogy „Ujhelyi István egy nap alatt visszavonta a kezdeményezést Gyurcsány náci tagozata kedvéért, a baloldalon teljes a káosz, erről próbálják meg kétségbeesetten elterelni a figyelmet”.