„Holnap megölöm az osztálytársam” – írta a 16 éves fiú

„Holnap megölöm az osztálytársam” – írta a 16 éves fiú

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Holnap megölöm az osztálytársam – ezt a bejegyzést írta be szerdán egy anonim felhasználó egy angol nyelvű szélsőjobboldali zárt online csoportba. A Terrorelhárítási Központ (TEK) a beazonosítást követően azonnal értesítette a – nyomozás lefolytatására jogosult – KR NNI nyomozóit. A rendőrök még este elfogták a 16 éves fiút, aki ellen emberölés előkészülete miatt indult büntetőeljárás – közölte a rendőrség a Police.hu oldalon.

A TEK-hez szerda délután érkezett a jelzés arról, hogy egy angol nyelvű szélsőjobboldali zárt közösség belső üzenetküldő hálózatára valaki angolul azt írta be, hogy másnap megöli az egyik felekezethez tartozó osztálytársát. A chatpartnerek még azt is kérték tőle, hogy erről készítsen majd felvételt. Az információjelzést követően a TEK részletesen, több oldalról ellenőrizte, majd beazonosította a személyt. Ezt követően azonnal felvette a kapcsolatot a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodával (KR NNI), majd a két szerv közösen azonnal akcióba lépett, és még az este folyamán a fiút elfogta Győr-Moson Sopron megyei tartózkodási helyén. A 16 éves fiatalt emberölés előkészületének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a KR NNI nyomozói, majd a fiatalkorút bűnügyi őrizetbe vették. A büntetőeljárást a továbbiakban a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja.  

Címkék: TEK