Karácsony Gergely szerint lesz főpolgármester-jelölti vita májusban

Karácsony Gergely szerint lesz főpolgármester-jelölti vita májusban

Karácsony Gergely (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A vita a választási kampányban nem lehetőség, hanem kötelesség. Pont azt gondolom erről, mint 2019-ben. Szóval, persze, hogy lesz főpolgármester-jelölti vita májusban – szögezte le Karácsony Gergely friss Facebook-posztjában.

A főpolgármester korábban úgy fogalmazott: „én nagyon szívesen vitázok azzal a jelölttel, akit a végén valóban elindítanak a választáson. Viszont megvárnám ezzel, hogy Szentkirályi Alexandra, aki nyilvánvalóan nem fogja végigcsinálni ezt a kampányt, visszalép Vitézy Dávid javára, mert akkor lesz egy fair verseny. Akkor pontosan tudni fogják a választópolgárok, hogy Vitézy Dávid tulajdonképpen kit is képvisel.”

Karácsony most is kitért arra, hogy szerinte a két „fideszes államtitkárnak” egymás között előválasztást kellene tartaniuk. – Nekem teljesen mindegy, hány jelölttel kell vitáznom, de szolgálná a tiszta kampányt, ha kiderülne addig, ki is a Fidesz igazi jelöltje – tette hozzá. Az előválasztáshoz felajánlotta a segítségét, sőt odáig ment, hogy az online szavazáshoz szükséges szoftvert is szívesen átadja. 

Mint megírtuk, kedd reggel Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár bejelentette, hogy indul a főpolgármesteri posztért az LMP és civilek listavezetőjeként. Karácsony a DK-MSZP-Párbeszéd jelöltjeként, Szentkirályi Alexandra a Fidesz-KDNP színeiben indul. Főpolgármester-jelöltként a Jobbiktól bejelentkezett Brenner Koloman, akivel korábban interjút is készítettünk. A Mi Hazánk főpolgármester-jelöltje pedig Grundtner András lesz.