Kedd délután négyig le kell szedni a választási plakátokat

Kedd délután négyig le kell szedni a választási plakátokat

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének (jobbra, fent), a Momentum (j, k), a Megoldás Mozgalom (j, lent), valamint a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (b) választási plakátja a Blaha Lujza téren 2024. június 6-án. (MTI/Koszticsák Szilárd)
MTI/Koszticsák Szilárd

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedd délután 16 órakor lejár annak a határideje, hogy az önkormányzati és európai parlamenti választáson indult jelöltek és jelölőszervezetek eltávolítsák a kampány időszakában elhelyezett plakátjaikat – figyelmeztet az MTI.

A választási eljárási törvény szerint a szavazás napja után 30 napon belül, tehát július 9-én 16 óráig kell eltávolítania a plakátokat annak, aki elhelyezte vagy akinek az érdekében elhelyezték. A választási bizottságoknak nincs hatáskörük eljárni a határidőre el nem távolított plakátok ügyében. Ha a hirdetményeket nem távolítják el július 9-ig, az önkormányzatoknak kell eljárniuk. Az önkormányzatok a határidő lejárta után maguk is eltávolíthatják a plakátokat, majd a költségeket kiszámlázhatják.