Kilépett a DK-ból a párttag, aki Fidesz-MSZP összejátszást emlegetett egy hangfelvételen

Kilépett a DK-ból a párttag, aki Fidesz-MSZP összejátszást emlegetett egy hangfelvételen

A Demokratikus Koalíció kampánynyitó rendezvénye (Fotó: Demokratikus Koalíció / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Nem várta meg az etikai vizsgálatot, még azelőtt kilépett a Demokratikus Koalícióból (DK) Jakab Tímea, a párt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tagja, aki azt állította egy hangfelvételen, a helyi Fidesz segíti az MSZP-s jelöltet az előválasztáson – írja a 24.hu, amely lap az eredeti hangfelvételt is nyilvánosságra hozta. A hírt Barkóczi Balázs, a DK szóvivője osztotta meg a portállal.

Mint korábban a Magyar Hang is beszámolt róla, Jakab Tímea a hangfelvételen egészen pontosan arról beszélt, a kormánypárt arra kéri a szimpatizánsait, szavazzanak az MSZP jelöltjére, Papp Ildikóra az előválasztáson a mátészalkai központú választókerületben. Papp ellenfele a versenyben a jobbikos Földi István. Az ügyet nyilvánosságra hozó 24.hu cikke kitért Földi múltjára is, miután a hangfelvétel gyakorlatilag tolvajnak titulálja a jobbikos politikust. A lapnak akkor azt nyilatkozta Földi, nem követett el sikkasztást, és nem tud arról, hogy bármilyen eljárás folyna ellene, a szerinte valótlan állítások miatt pedig jogi lépéseket tesz. 

Az ügy végül odáig fajult, hogy az MSZP a jobbikos, a Jobbik a szocialista jelölt visszalépését követelte. Az MSZP emiatt beadvánnyal fordult az Országos Előválasztási Bizottsághoz is, ám a szervezet határozatban mondta ki, hogy a jobbikos politikussal szemben megfogalmazott vádak megalapozatlanok.