Koronavírus: öttel nőtt az elhunytak száma

Koronavírus: öttel nőtt az elhunytak száma

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg, ezzel 467 főre emelkedett az elhunytak száma – közölték kedd reggel a hivatalos koronavírus-honlapon. Mint írták, újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3556 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, 1412-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

Az aktív fertőzöttek 45 százaléka, az elhunytak 62 százaléka, a gyógyultak 46 százaléka budapesti – tették hozzá. 

Az azonosított fertőzöttek száma 21-gyel, a gyógyultaké 12-vel nőtt 24 óra alatt. A mintavételek száma 138 697 – derül ki a honlap adataiból. Azt ezúttal nem közölték, hogy hány embert ápolnak kórházban. Hétfőn azt írták, hogy 568 fő az, aki kórházi ellátásra szorult, közülük 46-an voltak lélegeztetőgépen. 

Az aktív esetek számát sem közölték, de az adatok alapján 4-gyel nőtt ez a szám, 1677-re.

Úgy emelkednek a járványügyi számok, hogy közben csökkennek | Magyar Hang

A hivatalos honlapon figyelmeztettek: a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet. Hétfőtől vidéken és Pest megyében újabb enyhítések léptek életbe, és a fővárosban is megszűnt a kijárási korlátozás, de továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása. A kórházi ellátások is fokozatosan újraindulnak.

Címkék: koronavírus