Magyar-Karácsony egyeztetés: mindenki hallgat

Magyar-Karácsony egyeztetés: mindenki hallgat

A felújított Lánchíd, autók nélkül (Forrás: Karácsony Gergely/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„A mai napon informális egyeztetést folytattam Karácsony Gergely főpolgármester úrral. A Tisza Párt nevében a közeljövőben a többi fővárosi frakció vezetőjével is felveszem a kapcsolatot. Főpolgármester úrral még a nyáron folytatjuk az egyeztetést. Hajrá, Budapest!” – mindössze ennyit írt ki Facebook-oldalára Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke azután, hogy egyebek mellett vélhetően az októbertől felálló új fővárosi közgyűlés működéséről egyeztetett a főpolgármesterrel. Ez azért is fontos, mert a 33 fős közgyűlésben a Fidesznek és a Tisza Pártnak is 10-10 képviselője lesz, vagyis Magyar Péterék nélkül nincs többsége Karácsony Gergelynek. (A főpolgármestert támogató képviselők vele együtt 7-en vannak, ezen kívül lesz még 3 kutyapártos és 3 LMP-s tagja az új testületnek).

„Karácsony Gergely megkezdte a tárgyalásokat a Fővárosi Közgyűlésbe bekerült pártok vezetőivel. A főpolgármester elsőként Magyar Péterrel, a Tisza Párt elnökével egyeztetett a közgyűlésben tervezett munkáról. Az egyeztetések folytatódnak. Azok eredményéről a megbeszélések lezárta után ad a Városháza tájékoztatást” – ezt pedig a Városháza közleménye tudatta, de konkrétumok ebből sem olvashatóak ki.