Magyar Nemzet: Az OTP feljelentést tett Karácsony mozgalmának finanszírozása ügyében

Magyar Nemzet: Az OTP feljelentést tett Karácsony mozgalmának finanszírozása ügyében

Karácsony Gergely ellenzéki miniszterelnökjelölt Tatabányán mutatta be a 99 Mozgalom gazdasági programját 2021. július 2-án. (Forrás: Karácsony Gergely Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miután a NAV már egy ideje nyomoz Karácsony Gergely főpolgármester 99 Mozgalmának finanszírozása ügyében, most az OTP Bank is feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, hamis magánokirat felhasználása miatt – állítja a kormányközeli Magyar Nemzet szerdai cikke.

A cikk szerint a mozgalomhoz érkezett pénzeket befizető Perjés Gábor többször is olyan jegyzőkönyveket adott át az OTP-nek, amelyek adománygyűjtő-ládák felnyitásáról szóltak, de a bank a sajtóban megjelent hírek után nemrégiben belső ellenőrzési vizsgálatot rendelt el. Ezt követően feljelentést tettek, amiből a lap az alábbiakat idézte: „a ládába a tetején található résen keresztül bankjegycsomagok nem helyezhetők el, ugyanakkor megállapítást nyert, hogy a behozott bankjegyek többsége – elsősorban az euróbankjegyek – újak voltak, gyűrődésmentesek, több esetben egymás utáni sorszámúak és összetapadtak (mintha a nyomdából kikerülve nem használták volna azokat).” Az is olvasható a feljelentésben, álláspontuk szerint „a csomag típusú elhelyezés fizikailag kizárja a szóban forgó ládákba történő pénzek belehelyezését”, illetve hogy „felmerül a gyanú, hogy a 99 Mozgalom Egyesület által bankunk részére – forrásigazolás céljából – megküldött jegyzőkönyvek tartalma nem felel meg a valóságnak, ezáltal megtévesztették a bankot oly módon, hogy a befizetett összegek tényleges, valódi forrását nem jelölték meg, azt nem hozták a pénzintézet tudomására, ezáltal a bank nem tudott hitelt érdemlően meggyőződni a befizetett összegek valódi forrásáról”.

Mint korábban megírtuk, még júniusban egész oldalakat is kitakarva, de nyilvánosságra hozták a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz (MMM), illetve több más magyarországi szervezethez az Egyesült Államokból érkezett pénzeket érintő titkosszolgálati jelentést.

Címkék: Karácsony Gergely, OTP