Három hónapig még biztosan rács mögött marad Schadl György

Három hónapig még biztosan rács mögött marad Schadl György

Schadl György (Forrás: RTL Híradó)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

További 90 napig fogságban marad a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnöke és egy társa– közölte a 24.hu kérdésére a Fővárosi Törvényszék. Az ügyben tartott ülés Schadl György augusztus 8-ig letartóztatását tölti.

Mint a hírportál megtudta, mostanáig az MBVK elnökén kívül két személy volt börtönben, ám a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) utóbbi két gyanúsított közül egy esetében nem is indítványozta a kényszerintézkedés meghosszabbítását. Így ő – a lap információi szerint Schadl sofőrje – már a múlt héten kisétálhatott a büntetés-végrehajtási intézetből.

Bővült a gyanúsítottak köre is, a Völner-Schadl-ügynek már 15 gyanúsítottja van. A nyomozóhatóság korábbi tájékoztatása szerint a Völner Pál volt államtitkárt, és a Schadl Györgyöt is érintő korrupciós ügy 15 terheltje közül többen is beismerő vallomást tettek.

A hírportál Schadl Györgytől többször is próbált interjút kérni, ám egyelőre nem kívánt nyilatkozni. Ahogy egyelőre Völner Pál sem adott interjút, igaz védője azt a tájékoztatást adta, hogy a volt fideszes államtitkár 15 oldalas írásbeli vallomást tett, amiben részletesen cáfolta a gyanúsítás állításait. Korábban Polt Péter legfőbb ügyész közölte, hogy Völner Pálnál is vizsgálták a személyi szabadság esetleges korlátozását, de a büntetőeljárásról szóló törvény alapján arra jutottak, hogy nála nem álltak fenn ennek jogi feltételei, miközben Schadl már tavaly november óta rács mögött van.

A vádhatóság szerint a hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított volt államtitkár három éven át kapott rendszeresen kenőpénzt – összesen 83 millió forintot– a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. Schadl György az ügyészség szerint még több pénzre, több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett szert az államtitkárral kialakított korrupciós kapcsolata révén.