Momentum: Orosz Anna sem akar újra elnök lenni

Momentum: Orosz Anna sem akar újra elnök lenni

Orosz Anna (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Habár irányította már a Momentumot és az elnöki posztért is ringbe szállt korábban, ezúttal nem pályázik a pártvezetésre Orosz Anna. A politikus a Magyar Hang megkeresésére azt közölte, hogy még az elnökségbe sem szeretne bekerülni. – A következő időszakban az újbudai országgyűlési képviselői teendőimre kívánok összpontosítani – fogalmazott.

Orosz Anna 2021. októberében vette át a Momentum vezetését ügyvezetőként, miután Fekete-Győr András csúfosan leszerepelt az ellenzéki előválasztáson és lemondott addigi elnöki posztjáról. Az ideiglenes vezetés mellett ki is írták a tisztújítást, amelyen Orosz Anna hivatalosan is elindult, azonban végül Donáth Anna lett a befutó, az országgyűlési választásokig ő irányította a közösséget.

Donáth Anna nemrég jelentette be, hogy nem indul újra a tisztségért, mert gyermeket vár. – Arra jutottam, hogy az egyre erősebbé váló, nagy jövő előtt álló Momentum mindennapos elnöki feladatait nem tudnám felelősségteljesen úgy ellátni, hogy közben az anyasággal egy rendkívül izgalmas, de rengeteg ismeretlen kihívással járó feladat elé nézek – indokolta döntését.

Utódjaként eddig két jelentkező van: Hajnal Miklós és Kerpel-Fronius Gábor. Hajnal Miklós többek között azzal érvelt maga mellett, hogy az elmúlt 6 évben hozott stratégiai döntéseket nem egyet, nem kettőt, pultozott +35 és -5 fokban is, jó pár órát töltött TV stúdiókban, tárgyalt a koalíciós partnereikkel és ült szemtől szembe fideszes politikusokkal is. Kerpel-Fronius Gábor ugyanakkor nem kívánt lapunknak a jövőbeli terveiről beszélni, azt mondta, hogy elképzeléseit a belső pártfórumokon fogja bemutatni.

Címkék: Momentum, Orosz Anna