Nem vették nyilvántartásba a Momentumot az EP-választáson

Nem vették nyilvántartásba a Momentumot az EP-választáson

Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Nemzeti Választási Bizottság visszautasította a Momentum kérelmét, nem vették nyilvántartásba az európai parlamenti választásokra – ezt az Azonnali.hu szúrta ki.

A párt európai parlamenti listavezetője, Cseh Katalin a portálnak azt mondta: adminisztrációs kérdés miatt utasították vissza őket, a lejelentett székhellyel volt probléma. Hozzátette, az ügyben a párt jogászai már intézkednek.

A Momentum sajtóosztálya szerint azonban nem a székhellyel, hanem Fekete-Győr András pártelnök képviseleti jogosultságával volt gond. A civil szervezetek közhiteles nyilvántartásában Fekete-Győr András teljes jogkörű képviselőként szerepel, ezzel kapcsolatosan a fellebbezést a Kúriához benyújtotta a párt, döntés a szerdai napon várható – közölték.

Az Azonnali azt is megírta, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) indoklásából az derül ki, hogy mindkét dologgal gond volt. Azt írták: "a szervezet P2-es nyomtatványon feltüntetett székhelycíme eltér a civil szervezetek közhiteles nyilvántartásának adataitól, továbbá a bejelentésekor eljárt Fekete-Győr Andrásnak a szervezet képviseletére vonatkozó megbízása sem az Európai Parlament tagjainak választása kitűzésének, sem a szervezet bejelentkezésének időpontjában már nem állt fenn."