Orbán: A liberálisok provinciálissá váltak, nem olvasnak, elveszítették a frissességüket

Orbán: A liberálisok provinciálissá váltak, nem olvasnak, elveszítették a frissességüket

Orbán Viktor a Kossuth rádió stúdiójában 2021. április 30-án (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cikkünk frissül

– Tusnádfürdő ikonikus helye a nemzeti oldalnak, műfajilag körülhatárolatlan. Ez egy szabadegyetem, nem igazán beszédet mond, inkább közös gondolkodásra ajánlja ezt a lehetőséget – erről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli, szokásos intejrújában a Kossuth rádióban. Szerinte általában a beszédre adott reakciók izgalmasabbak, mint maga a mondandó.

– A liberálisok provinciálissá váltak, nem olvasnak, elveszítették a frissességüket, csak a régi mantrát mondják – vélte a kormányfő. Vagyis szerinte ha arra a kérdésre keressük a választ, miért nem erősebb a baloldal, a provincializmus az. Szerinte annyi minden történik a világban, „van spiritusz a modern politikában”, de ez nem látszik a baloldalon.

A beszédre adott külföldi reakciókra is kitért. Szerinte a román miniszterelnök egy fiatal, erős és agilis vezető, jó reményei vannak vele kapcsolatban. A szlovák „nehezebb eset”, választás lesz szeptemberben, „ilyenkor mindenki idegvégződése érzékenyebb”. Ráadásul itt van egy kérdés, „amiben nem fogunk egy malomban őrölni”, hogy utódállamról vagy elszakított területről beszélünk, de szerinte ezt a kérdést a történészekre kell hagyni. – Mi, magyarok 1100 éve flowban vagyunk, ez egy történet – mondta hozzátéve, ez nálunk nem utódokról meg elődökről van szó. Ugyanakkor úgy véli, hiba lenne a szlovák-magyar kapcsolatok középpontjába beengedni ezt a kérdést, és nagy lehetőséget lát a szlovákokkal való együttműködésben is.

 

 

Címkék: Orbán Viktor